Beşiktaş'tan Boateng'e kadro dışı uyarısı!

Beşiktaş yönetiminin yıllık ücreti için yüzde 50 indirim istediği Ganalı yıldız Boateng 1,3 milyon euroda diretince ipler koptu.

Beşiktaş'tan Boateng'e kadro dışı uyarısı!
Beşiktaş'tan Boateng'e kadro dışı uyarısı!
GİRİŞ 06.05.2020 12:31 GÜNCELLEME 06.05.2020 12:32

Beşiktaş'ta önceki gün Loris Karius alacaklarını gerekçe göstererek sözleşmesini tek taraflı feshetmişti. Alman file bekçisinden sonra ikinci yolcunun da kim olacağı belli oldu. Siyah-beyazlılar Kevin Prine Boateng ile anlaşamadı.

 

 

Sezon ortasında İtalya Serie A ekiplerinden Fiorentina'dan kiralanan Ganalı futbolcunun yüksek yıllık ücreti sebebiyle böyle bir karar alındı.

Beş maç daha oynaması hâlinde sözleşmesi otomatikman bir sezon daha uzayacak olan 33 yaşındaki oyuncu, yıllık ücret olarak da 1,7 milyon avro kazanacaktı. Yönetim sözleşmeyi revize edip yüzde 50 indirim talebinde bulundu.

 

 

KADRO DIŞI KALACAK

Boateng indirime yanaşsa da istediği ücret Beşiktaş'ın gelecek sezonun planlamasına göre yine yüksek kaldı.

Siyah-beyazlı yönetim yeni dönemde yabancı futbolculara ödenecek ücretin tavan fiyatını 1 milyon avro olarak belirlemişti. Ganalı yıldız ise 1,3 milyon avroda diretince anlaşma sağlanamadı.

Siyah-beyazlı idareciler de liglerin başlaması durumunda kadro dışında kalacağını Boateng'e bildirdi. Şu anda karantinada bulunan tecrübeli futbolcu, gelecek sezonda bonservisinin bulunduğu Fiorentina'ya dönecek.

KAYNAK: TÜRKİYE