Galatasaray, Fenerbahçe'nin 35 yıllık rekorunu tarihe gömdü!

Galatasaray, Sivasspor galibiyetiyle Süper Lig’de puanını 96’ya çıkardı ve lig tarihinde en fazla puan toplama rekorunu kırdı.

Galatasaray, Fenerbahçe'nin 35 yıllık rekorunu tarihe gömdü!
Galatasaray, Fenerbahçe'nin 35 yıllık rekorunu tarihe gömdü!
GİRİŞ 05.05.2024 21:13 GÜNCELLEME 05.05.2024 21:23
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Galatasaray, Süper Lig tarihinde bir sezonda en fazla puan toplama rekorunun yeni sahibi oldu.

Sarı-kırmızılı ekip, 66. sezonu oynanan Süper Lig'de son 3 haftaya 96 puanla zirvede girdi. Galatasaray, lig tarihinde böylelikle bir sezonda en yüksek puana ulaşan takım oldu.

Geçen hafta Yukatel Adana Demirspor müsabakasını kazanarak 93 puana ulaşan Galatasaray, 1988-1989 sezonunda 93 puan toplayan Fenerbahçe'nin rekorunu egale etmişti.

Ligde kalan 3 haftada 100 puanı geçmesi muhtemel sarı-kırmızılıların bir sonraki hedefi 3 haneli puan toplayan ilk takım ünvanını elde etmek olacak.



İç sahada gol atma rekorunu geliştirdi

Galatasaray, sahasında çıktığı son 35 lig maçında gol bularak kulüp tarihinin en uzun serisini yakaladı.

Son olarak geçen sezonun ilk haftasında, iç sahada 1-0 kaybettiği Giresunspor müsabakasında gol sevinci yaşayamayan sarı-kırmızılı ekip, sonrasındaki 35 müsabakada en az bir kez fileleri havalandırdı. "Cimbom" bu süreçte meşin yuvarlağı rakip filelerle 92 kez buluşturdu.

Kulüp tarihinin iç sahada üst üste gol atma rekorunu Aralık 2000-Kasım 2002 arasında 34 müsabakayla yakalayan Galatasaray, bu alanda yeni bir rekora imza attı.



Kendi rekorunu bir adım ileri taşıdı

Galatasaray, Süper Lig tarihinde üst üste kazanma rekorunu bir maç daha artırdı.

Sarı-kırmızılı ekip, ligde üst üste 16. maçını kazandı. Geçen haftaki Yukatel Adana Demirspor galibiyetiyle Süper Lig'de en uzun galibiyet serisi rekorunu kıran Galatasaray, bu başarısına bir zafer daha ekledi.



Süper Lig'de 23 maçtır yenilmiyor

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'deki son 23 müsabakada mağlubiyet yüzü görmedi.

Bu sezonki tek yenilgisini 12. haftada deplasmanda Atakaş Hatayspor karşısında yaşayan Galatasaray, sonrasındaki 23 lig maçında 21 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 75
  • Adem 1 hafta önce Şikayet Et
    Son 20 sene baz alındığında ülke puanına en çok katkı yapan takım Fenerbahçe bu takım 10 yıldır şampiyonlar Ligi'nde yok Galatasaray son 45 Avrupa kupası maçında kaç galibiyeti var 6 veya 7 rezil bi durumdayız futbol olarak bu zihniyete çanak tutmaya devam ediniz bravo
    Cevapla
  • Sabri Reis 1 hafta önce Şikayet Et
    Sen şaka mısınız arkadaşım siz? Galatasaray'ın net bir golü ve bir penaltısı verilmedi. Sivas kaptanı 84. dakikada kırmızı görmesi lazımdı; o da verilmedi. Lig boyunca Galatasaray lehine verilmeyen kaç tane penaltı var. Bunlardan birisi de Kadıköy'de üstelik. Önce kendinize bakın bence.
    Cevapla
  • erol 1 hafta önce Şikayet Et
    adamların helalle işi yok
    Cevapla
  • kemal 1 hafta önce Şikayet Et
    az helal çok haramdan hayırlıdır
    Cevapla
  • avitme 1 hafta önce Şikayet Et
    Ligin tezatlığı bunlara yaradı. AVRUPADADA GÖSTEREYDİNİZYA BAŞARIYI KÖY TAKIMINDAN 4 YİYİP GELDİNİZ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle