Filistin başvuru yapmıştı! FIFA'dan İsrail adımı

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Filistin Futbol Federasyonunun İsrail'in futboldan men edilmesi talebini değerlendirmek için bağımsız hukuki tavsiye alacağını söyledi.

GİRİŞ 17.05.2024 19:09 GÜNCELLEME 17.05.2024 19:26
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Filistin Futbol Federasyonu (PFA), üyesi olduğu Asya Futbol Konfederasyonunun da desteğini alarak, Tayland'ın başkenti Bangkok'ta düzenlenen 74. FIFA Kongresi'nde İsrail'in futboldan men edilmesi talebinde bulundu.

PFA Başkanı Jibril Rajoub, kongrede yaptığı konuşmada, İsrail'in FIFA kurallarını çiğnediğini belirterek, bu ülkenin üyeliğinin "derhal" askıya alınmasını talep etti.

Kongrede oylama yapılması çağrılarını geri çeviren FIFA Başkanı Infantino, konunun karar organı olan FIFA Konseyi tarafından ele alınması gerektiğini kaydetti.

Infantino, kongrede yaptığı konuşmada, "FIFA, Filistin Futbol Federasyonu tarafından yapılan üç talebi değerlendirmek, FIFA'nın statü ve düzenlemelerinin doğru şekilde uygulandığından emin olmak için hemen bağımsız bir hukuk uzmanını görevlendirecek. Durumun aciliyeti nedeniyle, değerlendirme sonuçlarını gözden geçirmek ve uygun olan kararları almak üzere FIFA Konseyi, 20 Temmuz'a kadar olağanüstü toplanacak." ifadelerini kullandı.

Dünya ve Avrupa futbolunun çatı kuruluşları FIFA ve UEFA, daha önce hükümetlerin eylemleri nedeniyle üye ülkelere yönelik harekete geçmiş, Rusya'nın iki yıl önce Ukrayna'ya askeri müdahalesinin ardından Rus takımlarını müsabakalardan men etmişti.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 56
  • Ottoman 2 ay önce Şikayet Et
    Rusya bütün branşlarda men edildi aynısını neden İsrail'e yapmıyorsun İsrail milli takımı tüm branşlarda men edilmesi gerekiyor tabi bı tarafları yemiyor. Basketbolda csk Moskova Avrupa'nın en iyi takımı olmasına rağmen Euroleague e alınmadı peki tel Aviv neden alınıyor?
    Cevapla
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın çivisi çıkmış...! Fifa başkanı ; delikanlıysan uzman hukuçuyu ne yapacaksın? Koltuğundan korkmuyorsan, herşey ortada kararını ver gitsin. İsrail soykırım yaparken uzman hukukçularamı danıştı?.....
    Cevapla
  • Canip 2 ay önce Şikayet Et
    Rusya'yı çıkaran İsrail'i de tereddüt etmeden çıkarmalı. Lakin ABD'nin emrinde olması nedeniyle asla çıkaramaz.
    Cevapla
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    İsrail tüm dünya siyasetçilerini vakti zamanında bişekilde kendine esir etmiş, amiyane tabirle tüm siyasetçiler israile gebedir. Dolaylı olarak ülkelerin kamu kurumlarında aynı şekilde... İşte bir(LEŞ) miş Milletler ateşkes için toplandı. Ateşkes kararını Gazzede taş üstüne taş kalmadıktan sonra Nihayet aldı. Peki karar duygulanıyormu..? Malesef.... Şimdi fifa başkanı çıkmış bahane üre
    Cevapla
  • Bilal 2 ay önce Şikayet Et
    Allah'ın laneti zalimlerin ve onları bile bile destekleyenlerin üzerine olsun
    Cevapla
  • Polat 2 ay önce Şikayet Et
    Amin tüm dünyadaki zalimler
    Cevapla
  • Rahmi savas 2 ay önce Şikayet Et
    Sen yap o zaman bir giram vicdanin varsa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle