Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tehdit edilen Ataman'a telefon!

Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail teknik ekibi tarafından tehdit edilen Ergin Ataman'a geçmiş olsun mesajı iletti.

GİRİŞ 26.04.2024 16:47 GÜNCELLEME 26.04.2024 17:38
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

THY Avrupa Ligi'nde (Euroleague) play-off çeyrek final serisinde Panathinaikos evinde İsrail temsilcisi Maccabi Playtika'yı 95-79 mağlup ederek seride durumu eşitledi.

Karşılaşma sonrası iki takım arasında gerginlik çıkarken Panathinaikos'un koçu Ergin Ataman kendisinin İsrailliler tarafından "İsrail'de görüşeceğiz. Siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin" şeklinde tehdit edildiğini açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TELEFON

Duruma tepki gösteren Ataman, "Ben Türk vatandaşıyım. Bana hiçbir şey yapamazsınız." dedi. Yaşananlar sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ataman'ı arayarak geçmiş olsun mesajını iletirken, AK Parti'den yapılan açıklamada ise "Hocamızın yanındayız" mesajı verildi.



AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Ergin Ataman'a destek açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, dün oynanan maç sırasında konuk takım Maccabi Playtika teknik ekibinden birinin, Panathinaikos AKTOR Başantrenörü Ergin Ataman'a yönelik tehdit içerikli sözler sarf etmesini kınadı.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "A Milli Basketbol Takımımızın başantrenörü ve spor camiamızın değerli bir üyesi olan Sayın Ergin Ataman'a yönelik saldırganlığı şiddetle kınıyoruz. Ülkemizi başarıyla temsil eden Ergin hocamızı her türlü saldırganlığa karşı destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Bak'tan, Ergin Ataman'a destek mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, Ataman'a destek verdi.

Bakan Bak, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Ergin Ataman, A Milli Basketbol Takımımızın başantrenörü ve ülkemizi temsil eden kıymetli bir spor insanıdır. Başarılarıyla gurur duyduğumuz ve gittiği her yerde ülkesine olan sevgisini dile getirmiş hocamızın yanındayız."


TBF'den Ergin Ataman'a destek

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) da sosyal medya hesabından yayımladığı mesajla Ergin Ataman'a destek verdi.

Federasyondan paylaşılan mesajda, "A Erkek Milli Takım Başantrenörümüz Ergin Ataman’a gerçekleştirilen tehdidi kınıyoruz. Ülkemizi yurt dışında temsil eden hocamıza tam destek verdiğimizi belirtiyor, kendisine başarılar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.



Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisinde İsrail temsilcisi Maccabi Playtika'yı 95-79 mağlup eden Yunanistan ekibi Panathinaikos AKTOR'da Türk başantrenör Ergin Ataman, rakip takımın teknik ekibinden birisinin tehdit dolu sözlerine maruz kaldığını söyledi.

MAÇ SONU GERGİN ANLAR

Gergin maçın ardından soyunma odası koridorunda iki takım oyuncuları ve görevlileri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

ERGİN ATAMAN TEHDİT EDİLDİĞİNİ AÇIKLADI

OAKA Altion'da oynanan karşılaşmanın ardından saha içi ve soyunma odası koridorlarında gerginlik yaşanırken düzenlenen basın toplantısında konuşan Ergin Ataman, kendisine yönelik yapılan tehdidi dile getirdi.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 19
  • misafir 61 1 hafta önce Şikayet Et
    ABD olmasa siz bir hiç siniz dünyada işiniz gücünüz fitne çıkarmak
    Cevapla
  • TürkiyeCumhuriyeti 1 hafta önce Şikayet Et
    Ergin Ataman'a yanındayız mesajı verelim eyvallah! Ama... İsrail'e de birşeyler söyleyelim. Diyelim ki; "Bu adam, Ergin Ataman! Türk'tür. Oradaki maçta saçının teline rüzgar değse İsrail'den bilir, ağır hesap sorarız. Tek bir SİHA filosu bütün İsrail'i haritadan silmeye yeter!
    Cevapla
  • Huseyin 1 hafta önce Şikayet Et
    Yahudi= terörist
    Cevapla
  • sait dbakır 1 hafta önce Şikayet Et
    ulan yavudi terurist israil ates olsanız cürmünüzü yakarsnız katiller
    Cevapla
  • Mustafa 1 hafta önce Şikayet Et
    İşte gerçek TÜRK..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle