Cumhurbaşkanlığı Kupası Anadolu Efes'in

Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu 71 - 62 mağlup ederek 36. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi oldu.

Cumhurbaşkanlığı Kupası Anadolu Efes'in
Cumhurbaşkanlığı Kupası Anadolu Efes'in
GİRİŞ 28.09.2022 21:08 GÜNCELLEME 28.09.2022 21:55
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

 Basketbolda 36. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Fenerbahçe Beko'yu 71-62 yenen Anadolu Efes kazandı.

İlk periyota iyi başlayan Anadolu Efes, Micic, Beaubois, Zizic ve M'Baye'nin sayılarıyla ilk 4,5 dakikayı 13-4 önde geçti. Bu dakikadan sonra Motley, Pierre, Samet Geyik ve Calathes'in sayılarıyla aradaki farkı azaltmaya çalışan Fenerbahçe Beko'ya, boyalı alandaki etkili oyunuyla karşılık veren Anadolu Efes, ilk periyodu 23-15 önde tamamladı.

Mücadelenin ikinci periyodunda her iki takımda ilk iki dakika sayı bulamadı. Bu dakikadan sonra iki takımda karşılıklı sayılar bulurken, mücadelenin 14. dakikası 25-20 Anadolu Efes'in üstünlüğüyle geçildi. Zicic, M'Baye, Micic ve Beaubois'in sayılarıyla periyodun bitimine 1 dakika 35 saniye kala aradaki farkı 17 sayıya (20-37) çıkaran Anadolu Efes, soyunma odasına 19 sayı farkla 42-23 önde girdi.

Üçüncü periyot da iki takımda karşılıklı sayılar bularak başlarken, mücadelenin 23. dakikası 45-25 Anadolu Efes'in üstünlüğüyle geçildi. Guduric, Davis ve Pierre'nin sayılarına, Micic ile karşılık veren Anadolu Efes mücadelenin 27. dakikasını 50-31 önde geçti. Farkın kapanmasına izin vermeyen Anadolu Efes, üçüncü periyodu 54-36 önde bitirdi.

Final periyoduna hem boyalı alanda hem dış atışlardaki yüzdeli sayılarla başlayan Fenerbahçe Beko, mücadelenin bitimine 7 dakika kala farkı 12 sayıya (47-59) indirdi. Clyburn, M'Baye ve Micic'in sayılarına, Melih Mahmutoğlu, Wilbekin ve Hayes ile karşılık veren Fenerbahçe Beko mücadelenin bitimine 2 dakika kala farkı 7 sayıya kadar (57-64) indirmesini bildi.

Müsabakanın son dakikalarında iki takımda karşılıklı sayılar bulurken, mücadeleyi 71-62 Anadolu Efes kazandı ve kupanın sahibi oldu.



Bakan Kasapoğlu'ndan tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Fenerbahçe Beko'yu 71-62 yenerek şampiyon olan Anadolu Efes Basketbol Takımı'nı tebrik etti.

Bakan Kasapoğlu, yayımladığı kutlama mesajında, şu ifadeleri kullandı:

"36. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası final mücadelesinde rakibini mağlup ederek kupayı 13. kez müzesine götüren Anadolu Efes'i kutluyorum. Başarıda emeği geçen oyuncuları, teknik ekibi ve yöneticileri tebrik ediyor, iki kulübümüze de önümüzdeki günlerde başlayacak Basketbol Süper Ligi'nde ve THY Avrupa Ligi'nde başarılar diliyorum."



Fenerbahçe Beko: 62 - Anadolu Efes: 71

Salon: Ankara

Hakemler: Erşan Kartal, Hüseyin Çelik, Can Mavisu

Fenerbahçe Beko: Wilbekin 6, Şehmus Hazer 4, Pierre 6, Metecan Birsen 4, Motley 4, Samet Geyik 2, Melih Mahmutoğlu 6, Hayes 13, Guduric 10, Calathes 7

Anadolu Efes: Micic 16, Beaubois 11, Clyburn 14, M'Baye 8, Zizic 22, Doğuş Balbay, Erten Gazi, Egemen Güven, Egehan Arna

1. periyot: 15-23

Devre: 23-42

3. periyot: 36-54

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 19
  • Reis 1 yıl önce Şikayet Et
    Herşey bir yana sayın bakan bey niye bu kadar sevindi :)
    Cevapla
  • Fenerbahçeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ali Koç Kaldıkça Bu Kaos Devam Eder... O Süslü Herif Var İken Asla Başarı Gelmez... Ali Koç İSTİFAAAAA....
    Cevapla
  • Fenerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Acı ama gerçek dünyada en çok final şampiyonluk ve kupa kaybeden spor kulübü Finalzede Spor Kulübü olduk . Bu konuda Guinness Rekorlar Kitabına başvursa Türkiye deki yıldız dahil hiçbir başvuru kabul edilmese de bu edilir..
    Cevapla
  • 1907 1 yıl önce Şikayet Et
    1- fenerbahçenin forması berbat kim tasarlamışsa bu formayı yazıklar olsun 2- veseli nin gittiği neredende belli 3- eski basketbolcuların turnağı olamaz bunlar 4- antrenörün havası sıfır 5- böyle giderse efes daha çoooookkkk yener. Ali koç neden basketi de öldürdün.
    Cevapla
  • Levrock 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece KISALARLA oynadik, 3 uzunumuzda yoktu üstelik Carlsen Edwards da oynamadi. Buna ragmen Efes as kadrosuyla zar zor yendi. Bu Fener ilerleyen sezonda geleni gideni ezmeye baslayacak.
    Cevapla
  • Kikoriki 1 yıl önce Şikayet Et
    Kusura bakma da Efes en formsuz hallerinden biriyle rahat rahat yendi. Son bölümde hem formsuzluk biraz da rehavetin etkisiyle FB maça ortak oluyormuş gibi bir görüntü oluşsa da Efes izin vermedi ve noktayı koydu. Fazla iyimsersin, FB'nin geleceği düşündüğünden çok ama çok uzak görünüyor.
    Cevapla
  • Komikkkkk 1 yıl önce Şikayet Et
    Darı ambarında ne yapiyosun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle