Ergin Ataman'a NBA'den müjdeli haber!

Anadolu Efes'te Başantrenör Ergin Ataman'a NBA'den sevindiren bir haber geldi.

Ergin Ataman'a NBA'den müjdeli haber!
Ergin Ataman'a NBA'den müjdeli haber!
GİRİŞ 03.07.2022 19:37 GÜNCELLEME 03.07.2022 23:22

THY Avrupa Ligi'nde üst üste ikinci kez şampiyon olarak tamamlayan Anadolu Efes'te transfer gelişmeleri yaşanıyor. Başantrenör Ergin Ataman'a NBA'den sevindiren bir haber geldi.

THY Euroleague'i üst üste ikinci kez şampiyon olarak tamamlayan Anadolu Efes, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. ING Basketbol Süper Ligi finalini Fenerbahçe Beko'ya kaybeden Efes, yeni sezona iddialı bir kadro ile girmek istiyor. 

Lacivert-beyazlı ekipte Ergin Ataman'a NBA'den sevindiren haber geldi. Üst üste 2. kez EuroLeague Final Four’unun en değerli oyuncusu seçilen Micic'in NBA'e takasının belirsizliğini koruması deneyimli hocayı sevindirdi.

MICIC,THUNDER'DAN TAKAS İSTİYOR

Arka arkaya 2. kez EuroLeague Final Four’unun en değerli oyuncusu seçilen Micic, NBA ekiplerinin dikkatini çekti. NBA hakları halihazırda Oklahoma City Thunder‘da bulunan Sırp basketbolcu, Thunder‘ın oyun kurucu rotasyonundaki bolluk nedeniyle farklı bir takımın formasını giymek istiyor.

Eurohoops'ta yer alan habere göre; Denver Nuggets, Atlanta Hawks, Chicago Bulls ve Milwaukee Bucks gibi ekiplerden Vasilije Micic'e yönelik bir ilgi olsa da Oklahoma City Thunder, oyuncunun haklarını kolay kolay elden çıkarmaya niyetli değil.

Vasilije Micic ve temsilcileri, Oklahoma City Thunder’ın Micic’i başka bir takıma takas etmesini istiyorlar. Yine de Oklahoma ekibi, Sırp yıldızı NBA için değerli bir oyuncu olarak gördüğünden takas karşılığında oyuncuya Amerika basketbolunun kapılarını açmak istiyor.

ANADOLU EFES'TE KALABİLİR

Oklahoma City Thunder'ın bu tavrı, Vasilije Micic'in NBA’e gitmesinin önündeki en büyük engel olarak gözüküyor. Anadolu Efes, bu sürecin kendi lehlerine yönelik sonuçlanarak Micic'in takımda kalmasını umuyor. Geçtiğimiz yaz Vasilije Micic, Anadolu Efes ile 3 yıllık -NBA çıkış maddesi de içeren- bir sözleşmeye imza atmıştı.

İKİ MVP AYNI TAKIMDA FORMA GİYECEK Mİ?

NBA'de son iki sezonun MVP’si Nikola Jokic’in varlığı Denver Nuggets‘ın da Micic’e ilgi duymasını sağlıyor. Vasilije Micic’in 2014 NBA Draftı’nda Philadelphia 76ers tarafından 52. sıradan seçilirken 2020 yılında hakları Oklahoma’ya takas edilmişti. Yıldız basketbolcu geçtiğimiz sezon 34 EuroLeague maçında 18.2 sayı, 4.6 asist ve 2.7 ribaund ortalamaları tutturmayı başardı. Ayrıca yıldız oyuncu bu sezon “Alphonso Ford Yılın En Skorer Oyuncusu” ödülünün de sahibi oldu.

Micic, Euroeague'de iki kez MVP olurken, vatandaşı Nikola Jokic de NBA’de 2021 ve 2022 yıllarında üst üste MVP seçilmeyi başarmıştı. İki Sırp MVP aynı takımda forma giyecek mi bunu zaman gösterecek.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.