Chelsea yıldız ismi kadrosuna kattı! 60 milyon euro

Chelsea, Leipzig'den Christopher Nkunku ile 6 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Chelsea yıldız ismi kadrosuna kattı! 60 milyon euro
Chelsea yıldız ismi kadrosuna kattı! 60 milyon euro
GİRİŞ 20.06.2023 14:07 GÜNCELLEME 20.06.2023 14:30

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea, Bundesliga takımlarından Leipzig'de forma giyen Christopher Nkunku'yu kadrosuna kattı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada 6 yıllık bir kontrat imzalandığı ve sözleşmenin 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacağı belirtildi.

Transfere ilişkin açıklamalarda bulunan Christopher Nkunku, "Chelsea'ye transfer olduğum için çok mutluyum. Beni bu takıma getirebilmek için çok emek harcandı ve yeni teknik direktörümüzle çalışmayı dört gözle bekliyorum. Ligue 1'de ve Bundesliga'da oynadıktan sonra Premier Lig'de forma giymek istediğime karar verdim. Dünyadaki en rekabetçi ve zorlu liglerden birinde oynayacak olmaktan dolayı ve Chelsea'de forma giyeceğim için heyecanlıyım." değerlendirmesinde bulundu. 

Geride kalan sezonda Leipzig formasıyla 36 maçta 23 gol atan Nkunku, Bundesliga'da gol kralı olmuştu. Fransız oyuncu Bu karşılaşmalarda 9 da asist kaydetti.

Chelsea, Christopher Nkunku için Leipzig'e 60 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.