Barcelona'da Xavi'nin İlkay Gündoğan ısrarı sürüyor

Barcelona Teknik Direktörü Xavi, Galatasaray'ın da transfer gündemine gelen İlkay Gündoğan'ı kadrosunda görmek istiyor. Başarılı teknik adam, bu transfer için yönetimden özel istekte bulundu.

Barcelona'da Xavi'nin İlkay Gündoğan ısrarı sürüyor
Barcelona'da Xavi'nin İlkay Gündoğan ısrarı sürüyor
GİRİŞ 28.03.2023 00:32 GÜNCELLEME 28.03.2023 00:37
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İngiltere Premier Lig'de lider Arsenal'i takibini sürdüren Manchester City'de İlkay Gündoğan sezon sonunda takımdan ayrılabilir.

İspanyol basınından Sport'ta yer alan habere göre; Katalan ekibinin sözleşmesi sezon sonunda bitecek İlkay'a 2 yıllık sözleşme teklif ettiği ve görüşmelerin olumlu yönde ilerlediği öne sürüldü. Haberde, 2016'dan bu yana Manchester City forması giyen İlkay Gündoğan'ın kulüpten ayrılmak istediği de kaydedildi.

Xavi'den özel istek

Katalan ekibinin teknik patronu Xavi, Galatasaray ile de ismi sık sık anılan başarılı futbolcuyu sistemine ve oyun felsefesine uygun olduğu için takımda görmek istiyor. 43 yaşındaki çalıştırıcının, kulübün içinde bulunduğu ekonomik sorunlara rağmen İlkay için yönetimden ricada bulunduğu iddia edildi.



37 maçta görev aldı

32 yaşındaki İlkay Gündoğan, bu sezon Manchester City formasıyla tüm kulvarlarda 37 karşılaşmada görev aldı. Yıldız futbolcu, söz konusu maçlarda 2.652 dakika sahada kalırken 4 gol 4 asistlik performans sergiledi.

Barcelona ve Galatasaray'ın dışında Avrupa'nın büyük liglerinden de talipleri bulunan İlkay Gündoğan'ın piyasa değeri ise 25 Milyon Euro.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • axewque 1 yıl önce Şikayet Et
    alman milli takımını seçen Türk asıllı oyuncuyu galatasaray da almasın yeter artık biraz milliyetçi olun ya!
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşıldı İlkay’ın da işi bitik. Galatasaray’a kakalama peşindeler.
    Cevapla
  • değişik ilginç 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelmesine daha 4-5 yıl var. Alman futbolcu mesut gibi yapar.
    Cevapla
  • bayırbucak 1 yıl önce Şikayet Et
    ya kim çıkarıyor ilkay galatasaray diye adam formda m.cityde oynuyor gideceği yerler barselona bilemedin dordmund adam orta sahada ayağına her topu aldığında olumlu bir pası var adam kaçıryor.hadi aldın bu adam yıllk 7 8 milyon eurodan aşşağı olmadan 3 yıllık imza attırman gerekir.5 milyonda imza parası ha keşke gelse...
    Cevapla
  • Demirfener 1 yıl önce Şikayet Et
    32 yaşında City oynuyor ligde iddialı şampiyonlar Ligi'nde final adayı sezon sonu serbest 8 mliyon Euro maaş ve hala avrupada piyasası var.turkiye transfer olacak........
    Cevapla
  • yazar 1 yıl önce Şikayet Et
    İlkay piyasada en iyi Türk futbolcusu
    Cevapla
  • Kızıldereli 1 yıl önce Şikayet Et
    O bir balikesirli.
    Cevapla
  • Orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    türk değil. ayrıca gayland gitti yenisine gerek yok
    Cevapla
  • Toyota 1 yıl önce Şikayet Et
    O bir Alman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle