Alman devi İlkay için devreye girdi

İsmi Galatasaray ile de anılan Manchester City'nin kaptanı İlkay Gündoğan'a Alman devi Bayern Münih'in talip olduğu iddia edildi.

Alman devi İlkay için devreye girdi
Alman devi İlkay için devreye girdi
GİRİŞ 27.10.2022 15:54 GÜNCELLEME 28.10.2022 00:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Manchester City'de yıllardır oynadığı istikrarlı oyunla Pep Guardiola'nın vazgeçilmezlerinden olan aynı zamanda takımının kaptanlık görevini de üstlenen İlkay Gündoğan için flaş bir iddia ortaya atıldı.

İngiliz basınında 90min'de yer alan haberde; Bayern Münih'in 32 yaşındaki oyuncuyu kadrosuna katmak istediği yazıldı. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek İlkay Gündoğan'ın Premier Lig'de takımında kalmak istediği biliniyor. Ancak Bayern Münih'in, Borussia Dortmund'dan ayrılmasından yedi yıl sonra, İlkay'ı gelecek yaz Almanya'ya getirme konusunda istekli olduğu vurgulanıyor.

Galatasaray'la ismi anılıyordu

Daha önce Türkiye'de oynamak istediğini açıklayan ve Galatasaraylı olduğu bilinen İlkay'ın, Manchester City kariyeri sonrası sarı-kırmızılı formayı giymek için İstanbul'a geleceği öne sürülmüştü.

City, sözleşme uzatmazsa Ocak ayından itibaren görüşme yapabilecek

Manchester City'de mutlu olduğu ifade edilen İlkay, kulübü ile yeni sözleşme konusunda anlaşma sağlamazsa Ocak ayından itibaren herhangi bir takımla görüşme hakkına sahip olacak.  



Takımın önemli figürü

İlkay Gündoğan, City formasıyla tüm turnuvalarda şu ana dek 250'den fazla maçta forma giydi ve İngiltere'deki ilk sezonunun ardından, takımda önemi giderek artan önemli bir figür haline geldi. 2016'dan beri City formasını terleten İlkay, bu sezon 9 Premier Lig maçında da 2 gol ve 1 asistlik katkı sağladı. 

KAYNAK: HABER7
Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    galayasaraya niye gelsin yahu akil var fikir var
    Cevapla