Juventus'ta gündem yeniden İlkay Gündoğan!

Serie A ekiplerinden Juventus, gözünü yeniden Manchester City'nin yıldız orta sahası İlkay Gündoğan'a çevirdi.

Juventus'ta gündem yeniden İlkay Gündoğan!
Juventus'ta gündem yeniden İlkay Gündoğan!
GİRİŞ 15.10.2022 00:43 GÜNCELLEME 15.10.2022 01:16

Manchester City'de ortaya koyduğu performans ile dikkat çeken İlkay Gündoğan, yaz transfer döneminde olduğu gibi yeniden Serie A devi Juventus'un gündemine geldi.

İtalyan kulübü, Manchester City ile olan sözleşmesi gelecek yaz sona erecek 31 yaşındaki oyuncuyu bedelsiz olarak kadrosuna katmanın hesaplarını yapıyor.



Juventus'ta orta saha alarm veriyor

Juventus'ta eleştirilerin odağında yer alan teknik patron Massimiliano Allegri'nin özellikle lig ve Avrupa maçlarında takımının orta saha kurgusunda sorunlar yaşadığını iyi sonuçların bu yüzden alınamadığını savunduğu biliniyor.

Yeniden güçlü ve istikrarlı bir orta saha düzeni oluşturmak isteyen Juventus'ta İlkay Gündoğan isminin biraz da bu yüzden ağırlık kazandığı ileri sürüldü.




İlkay ve kulübünün tutumu belirleyici olacak

Bilindiği üzere İlkay, yaz transfer döneminde de pek çok teklif almış Barcelona ve Juventus'u peşinden koşturmuştu. Türk asıllı Alman yıldız, Aralık ayına kadar City ile yeni sözleşme konusunda anlaşma sağlamazsa, önümüzdeki yaz bonservisini eline alacak ve Ocak ayından itibaren kendisine ilgi duyan kulüplerle ön protokol yapabilecek.

Guardiola'nın vazgeçilmezleri arasında yer alan çalışma azmi ve oyun bilgisi ile beğeni toplayan takımın da kaptanı olan İlkay, Manchester City'nin önemli bir parçası olmaya devam ediyor. Deneyimli oyuncu bu sezon tüm kulvarlarda şu ana kadar City forması altında 13 maça çıktı ve 2 gol 1 asist üretti.

Pep'in ilk transferlerindendi

İlkay Gündoğan, Pep Guardiola'nın Manchester City'de göreve gelmesi ile 2016'da Premier Lig'in yolunu tutmuştu. 31 yaşındaki oyuncunun güncel piyasa değeri 25 Milyon Euro olarak gösteriliyor.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.