Kaosun altından ABD bankası çıktı!

ABD bankası JP Morgan, Avrupa'nın dev kulüplerinden 12'sinin kurmaya karar verdiği Avrupa Süper Ligi'ni finanse edeceğini açıkladı.

Kaosun altından ABD bankası çıktı!
Kaosun altından ABD bankası çıktı!
GİRİŞ 19.04.2021 19:20 GÜNCELLEME 19.04.2021 19:38
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Uluslararası yatırım bankası JP Morgan, Avrupa'nın en büyük 12 futbol kulübünün deyim yerindeyse gemileri yakarak kurduğu Avrupa Süper Ligi'ni 6 milyar Dolar ile finanse edeceğini açıkladı.

Reuters'ın haberine göre, JP Morgan'ın bir sözcüsü iddiayı e-posta yoluyla teyit etti.

AVRUPA SÜPER LİGİ'NE KATILAN ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPASINI KAZANANDAN DAHA ÇOK GELİR ELDE EDECEK!

UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde 32 takıma toplam yaklaşık 2 milyar avro dağıtılırken şampiyon takım ise yaklaşık 120 milyon Euro'ya kadar gelir edebiliyor.

Yeni kurulan Süper Lig'de ise her takımın Şampiyonlar Ligi'ni kazanan takımdan bile daha fazla gelir etmesi bekleniyor.
 

Liverpool'a taraftarından şok tepki! "Biz yokuz"


Ayrıca, yıllık gelire ek olarak kurucu kulüplere, ilk etapta, altyapı yatırım planlarını desteklemek ve corana virüs salgınının finansal etkisini gidermek için 3,5 milyar Euro paylaştırılarak dağıtılacağı ve bu desteğin ABD'deki bankacılık ve finans şirketi JP Morgan tarafından sağlanması planlanıyor.

Avrupa'nın önde gelen 12 kulübü Avrupa Süper Ligi'nin kurulması konusunda anlaşmaya vardı.

İngiltere'den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur, İtalya'dan Milan, Inter ve Juventus, İspanya'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüplerinden yapılan ortak açıklamada Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasına ilişkin karar duyuruldu.
 

Avrupa futbolunda kaosun adı: Avrupa Süper Ligi!


REAL MADRİD BAŞKANI ÖNDERLİK EDİYOR

Avrupa Süper Ligi'nin Başkanlığı'na ise, Real Madrid Başkanı Florentino Perez getirildi.

UEFA, İngiltere Futbol Federasyonu, İngiltere Premier Lig, İspanya Futbol Federasyonu, La Liga, İtalya Futbol Federasyonu ve Serie A yönetimleri, ortak bir bildiri yayımlayarak Süper Lig projesine karşı çıkmıştı.

Öte yandan Türk Kulüpler Birliği Vakfı da kurulması planlanan "Avrupa Süper Ligi"nin Avrupa futbolunun birliğine darbe vuracağını savunarak, UEFA'ya destek verdi.

JP MORGAN HAKKINDA

JPMorgan Chase & Co., merkezi New York'ta bulunan Amerikan yatırım bankası ve finansal hizmetler holding şirketidir. JPMorgan Chase, S&P Global tarafından ABD'nin en büyük bankasıdır ve toplam varlığı 2.687 trilyon dolardır. Aynı zamanda piyasa değeri bakımından dünyanın en değerli dokuzuncu bankasıdır.

YORUMLAR 28
  • karagöz 2 yıl önce Şikayet Et
    futbol...spor değil...bir sömürü aracıdır...bu sözüm bir kez daha tescillendi...
    Cevapla
  • Huuu reissss 2 yıl önce Şikayet Et
    Küreselciler finanse ettiğine göre bu iş olur... ama bu uluslara karşı yapılan genel saldırının bir parçası olup engellenmesi gerekir.
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendileri çalıp kendileri oynayacak işte. ABD’de destekler işte. Futbolu fakirler icat etti ama zenginler çaldı
    Cevapla
  • Müthiş proje 2 yıl önce Şikayet Et
    Müthiş bir proje Harika bir lig yayını kaç paraya satacaklar asıl merak konusu o ayda en az 1000₺ isterler böyle bir lig için sanırım bu bile az olur bizim Lig için 100₺ istiyorlarsa yani
    Cevapla
  • ÖFKELİ 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte tam burada artık dolar değil, kripto dolar devreye girecek.
    Cevapla
  • adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Stadlar boş bedava .para kesildi .top.cular para etmiyor ... kendi kuacafı ligden .para kazanacak abd .yersen .ama kulupler yemiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle