Gabriele Gravina: Maaşları düşürmeyi düşünebiliriz

İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina, koronavirüs nedeniyle zor günler yaşayan İtalya'da futbolun durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gabriele Gravina: Maaşları düşürmeyi düşünebiliriz
Gabriele Gravina: Maaşları düşürmeyi düşünebiliriz
GİRİŞ 18.03.2020 18:39 GÜNCELLEME 18.03.2020 18:47

İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina, koronavirüs saldını sonrası ertelenen EURO 2020 ve Serie A hakkında açıklamalarda bulundu.

 

 

Gravina ertelenen EURO 2020 için; "Önceliği kendi turnuvalarımıza vereceğiz. 3 Mayıs'ta tekrar ligi başlattığımızı varsayarsak, 30 Haziran'ın ötesine geçeriz. Bunun ekonomik zararı, 700 milyon avroya kadar çıkar. Biz planımızı hazırlıyoruz ama UEFA da; hem Şampiyonlar Ligi hem de Avrupa Ligi için yeni bir plan hazırlamalı" dedi.

"TEMMUZ'DA LİGİ BİTİREBİLİRİZ"

 

 

Gravina sözlerine; "EURO 2020'nin ertelenmesi sayesinde, ligimizi Mayıs ve Haziran arasında oynayıp Temmuz ayının başında tamamlayabiliriz. Tamamlayamazsak İspanya Futbol Federasyonu gibi Temmuz ayının yaklaşık 15. gününe kadar oynama istediğinde bulunabiliriz." diyerek devam etti.

"MAAŞLARI DÜŞÜRMEK TABU DEĞİL"

Gravina, virüsün ekonomik etkileri için; "Federasyon olarak tüm verileri topluyoruz. Sözleşmeye dayalı anlaşmalar olduğunu biliyoruz. Amacımız hasarı olabildiğince azaltmak olacak. 170-200 milyon avro arasından başlayacak hasar; turnuvaların ertelenmesi ile beraber 700 milyon avroya kadar çıkabilir. Ücretlerde kesinti yapmak bir tabu değil. Bu durumun herkes için geçerli olduğunu ve dünyamızın da değişebilmesi gerektiğini bilmeliyiz." dedi.

KAYNAK: SPORX