Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman? - Ziraat Türkiye Kupası finali nerede, hangi kanalda ve saat kaçta?

Türk futbolunun prestiji en yüksek ikinci kupası Ziraat Türkiye Kupası'nda final heyecanı geldi çattı. Bilindiği üzere Ziraat Türkiye Kupası finaline, en büyük kulüplerimizden Galatasaray ve Fenerbahçe adını yazdırdı. Özetle Ziraat Türkiye Kupası'nda finalin adı 'derbi' oldu. Peki Ziraat Türkiye Kupası finali ne zaman ve nerede oynanacak?, Fenerbahçe Galatasaray kupa final maçı hangi kanalda ve saat kaçta? işte tüm bu soruların cevabı dev finalin muhtemel ilk 11'leri haber7.com'da.

Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman? - Ziraat Türkiye Kupası finali nerede, hangi kanalda ve saat kaçta?
Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman? - Ziraat Türkiye Kupası finali nerede, hangi kanalda ve saat kaçta?
GİRİŞ 26.05.2016 17:00 GÜNCELLEME 26.05.2016 17:40
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ziraat Türkiye Kupası'da futbolsever dün ve önceki gün oynanan yarı final maçları sonucu ile birlikte bir de yeni derbi bir heyecanı ortaya çıkmış oldu.Galatsaray ve Fenerbahçe 5. kez Türkiye Kupası final maçına sahne olacak. Futbol kültürümüzün ve özellikle derbi maçlarımızın bir hayli coşkulu geçmesi, ve bu anlamda bakıldığında meraklılarına extra heyecan imkanı doğdu.En nihayetinde Ziraat Türkiye Kupası’nda final için geri sayım başlamış oldu. Fenerbahçe Galatasaray kupa final maçı ne zaman hangi kanalda ve saat kaçta? işte tüm detaylar haber7.com'da..

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ NEREDE VE NE ZAMAN OYNANACAK?

Yarı final karşılaşmalarında Galatasaray, Çaykur Rizespor'u deplasmanda 3-1 mağlup edip, evinde de 0-0 berabere kalması ile birlikte finale yükselen ilk takım olmayı başardı. 

Fenerbahçe ise bu sezonun etkili ekiplerinden Torku Konyaspor'u deplasmanda 3-0, evinde de 2-0 mağlup ederek finaldeki ikinci takım olarak Galatasaray ile karşılaşmaya hak kazandı.

Bu sonuçlarla birlikte, 26 Mayıs 2016'da Antalya'da oynanacak olan kupa finalinin adı, Fenerbahçe-Galatasaray 'derbi' olarak yazılmış oldu. 

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ HANGİ KANALDA YAYINLANACAK?

Galatasaray Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası finali her zaman olduğu gibi kupanın anlaşmalı yayıncı kuruluşu olan ATV'den naklen verilecek.

DEV FİNALDE MUHTEMEL İLK 11'LER

Fenerbahçe: Fabiano Ribeiro, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Simon Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Alper Potuk, Volkan Şen, Luis Nani, Robin van Persie.


Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Denayer, Hakan Kadir Balta, Carole, Selçuk İnan, Emre Çolak, Sinan Gümüş, Sneijder, Yasin Öztekin, Podolski

FENERBAHÇE GALATASARAY MAÇI BİLET FİYATLARI

İki ezeli rakip Galatasaray ve Fenerbahçe'nin karşılaşacağı Türkiye Kupası final karşılaşması için biletler henüz piyasaya sürülmedi. Önümüzdeki günlerde Passolig üzerinden satışa sunulacak Türkiye Kupası final müsabakası için bilet fiyatları ise açıklandığı an haberimize eklenecektir.

FENERBAHÇE GALATASARAY MAÇINDA PASOLİG UYGULAMASI GEÇERLİ DEĞİL

Futbolseverlere bir de müjde. Türkiye Kupası'nda Passolig uygulaması geçerli olmadığı için bilet alabilen herkes finali staddan izleyebilecek. Antalya Stadı'nda Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarına eşit oranda koltuk ayrılacak.

ANTALYA STADYUMU EŞİT ŞEKİLDE BÖLÜNECEK

Ziraat Türkiye Kupası finali Antalya Stadyumu’nda oynanacak, ikiye bölünecek olan stadyumda Galatasaray taraftarıları Doğu ve Kuzey tribününde, Fenerbahçe taraftarları ise Batı ve Güney tribünlerinde yer alacak. Büyük derbinin bilet fiyatları da belli oldu, 1. Kategori olarak belirlenen Doğu ve Batı tribünün biletleri 150 TL, 2. Kategori olarak belirlenen Kuzey ve Güney tribünleri 75 TL fiyatla satışta olacak.

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI YARI FİNAL SONUÇLARI

20 Nisan Çarşamba
18.45 Çaykur Rizespor-Galatasaray:1-3 
21.15 Torku Konyaspor-Fenerbahçe: 0-3

4 Mayıs Çarşamba:
20.45 Galatasaray-Çaykur Rizespor: 0-0

5 Mayıs Perşembe:
20.45 Fenerbahçe-Torku Konyaspor: 2-0

DAHA ÖNCEKİ 4 FİNALİN HEPSİNİ GALATASARAY KAZANDI

Galatasaray ile Fenerbahçe daha önce 4 defa Türkiye Kupası finalinde karşılaştı. 4'ünde de kupayı Galatasaray kazandı.

TÜRKİYE KUPASI GALATASARAY FENERBAHÇE FİNALLERİ

1962-63 Galatasaray - Fenerbahçe: 2-1, 2-1

1964-65 Galatasaray - Fenerbahçe: 0-0, 1-0

1995-96 Galatasaray - Fenerbahçe: 1-0, 1-1

2004-05 Galatasaray - Fenerbahçe: 5-1

YENİLGİSİZ FENERBAHÇE

Ziraat Türkiye Kupası’nda finale yükselen Fenerbahçe, oynadığı 11 maçta da yenilgi yüzü görmedi.
Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda bu sezon oynadığı maçlarda yenilmedi. Grupta beş galibiyet bir beraberlik ile 16 puan toplayan Fenerbahçe, son 16 turunda da uzatmalarda Kayserispor'u 1-0 yenip çeyrek finale kaldı.
Sarı-lacivertliler çeyrek final ilk maçında da Amed Sportif ile deplasmanda 3-3 berabere kalmıştı, sahasında da 3-1 kazanıp yarı finale kalan taraf olmuştu.
Fenerbahçe yarı final ilk maçında da Torku Konyaspor'u deplasmanda 3-0, rövanş maçında da sahasında 2-0 mağlup etti.

DEV FİNAL SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜ İLE İZLENECEK

ATV ekranlarından canlı olarak yayınlanacak final maçı için ATV tarafından özel bir organizasyon düzenlenirken, maçı evden izlemek isteyen taraftarlara sanal gerçeklik gözlükleriyle izleme imkanı sağlanacak. Üstelik sanal gerçeklik gözlüğü olmayan kişiler dahi düşünülmüş durumda!

Ücretsiz Gözlük Dağıtılacak!

Galatasaray ve Fenerbahçe maçını izlemek isteyen kişiler için sanal gözlük ihtiyacının dahi karşılanması planlanmış durumda. Maçı sanal gerçeklik imkanı ile izlemek isteyen kişilerin bu doğrultuda Sabah gazetesi ile bugün dağıtılacak sanal gerçeklik gözlüklerini alması yeterli olacak. Ücretsiz olarak dağıtılacak olan sanal gerçeklik gözlükleri ile birlikte yapılması gereken son işlem ise A+ uygulamasının cihazlara yüklenmesi.

A+ Uygulaması İndirilecek

Sanal gerçeklik teknolojisinin kullanılması için ATV tarafından ücretsiz olarak A+ uygulaması da oluşturulurken, kullanıcıların cihazlarına bu uygulamayı da indirmesi gerekecek. Uygulamayı açarak, sanal gerçeklik gözlüklerinin kullanılması ile birlikte ilk defa Türkiye'de bir maç bu şekilde izlenebilecek.

Dünya genelinde çok daha farklı alanlarda kullanılmaya başlanan sanal gerçeklik gözlükleri için Türkiye'de ilk defa bu kadar kapsamlı bir çalışma yapılacak olması pek çok kişiyi etkilemiş durumda. Özellikle sosyal medyada yayınlanan yazılarda, kişilerin şimdiden sanal gerçeklik gözlükleri alarak maçı beklemeye başladığı görülürken, maç sırasında nasıl bir performans sergileneceği, herhangi bir kopmanın olup olmayacağı da final maçı ile birlikte test edilmiş olacak.

YORUMLAR 6
  • orhan 7 yıl önce Şikayet Et
    saat?
    Cevapla
  • apo 7 yıl önce Şikayet Et
    fenerbahçe kupa alır
    Cevapla
  • cmhr28 7 yıl önce Şikayet Et
    sonuc degismiyecek 4 kez kazandik buda 5 olucak
    Cevapla
  • GALATASARAYLI 7 yıl önce Şikayet Et
    cünkü ilklerin ve enlerin takımı GALATASARAY
    Cevapla
  • Fenerbahçeli 7 yıl önce Şikayet Et
    Niye Fenerbahçe galatasaray maci devil de gs Fenerbahçe maci diye yazarsiniz alfabeye gore yazilma kurali fanatiklik girince mi degisiyo?
    Cevapla
  • Cihat 7 yıl önce Şikayet Et
    O yazım statüden kaynaklanıyor. Takımların geldikleri gruplara dayanıyor bu kullanım şekli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle