Kurtalanspor PFDK'ya sevk edildi!

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu Kurtalanspor'u PFDK'ya sevk etti.

Kurtalanspor PFDK'ya sevk edildi!
Kurtalanspor PFDK'ya sevk edildi!
GİRİŞ 25.09.2015 16:14 GÜNCELLEME 25.09.2015 16:14

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu, son dakikalarında çıkan olaylar nedeniyle hakem tarafından tatil edilen Kurtalanspor-Karşıyaka maçının hakem, gözlemci ve temsilci raporları doğrultusunda Kurtalanspor'u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevketti.

TFF'den yapılan açıklamada ev sahibi takımın "Çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53'üncü, "Saha olayları" yüzünden 52'nci, "İdeolojik propaganda" sebebiyle de 42/4'üncü maddesi gereğince PFDK'ya sevk edildiğini duyurdu.

TFF Yönetim Kurulu'nun ilk toplantısında, Kurtalanspor 3-1 yenik durumdayken tatil edilen müsabakayı Karşıyaka lehine 3-0 hükmen tescil etmesi, Güneydoğu temsilcisine saha olayları nedeniyle 2-4 maç arasında seyircisiz oynama veya saha kapatma cezası vermesi, çirkin ve kötü tezahürat ile ideolojik propanganda yüzünden de ihtar ve para cezası kesmesi bekleniyor. Bu arada Kurtalansporlu yönetici Hasan Demirhan'ın da sportmenliğe aykırı hareket ve hakaret nedeniyle tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildiği bildirildi.