Hakan Çalhanoğlu'ndan ceza açıklaması!

Bayer Leverkusen forması giyen Hakan Çalhanoğlu, FIFA ve CAS'dan aldığı ceza ile ilgili bir açıklama yaptı.

Hakan Çalhanoğlu'ndan ceza açıklaması!
Hakan Çalhanoğlu'ndan ceza açıklaması!
GİRİŞ 03.02.2017 15:23 GÜNCELLEME 03.02.2017 15:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İşte Hakan'ın kişisel Instagram hesabından yaptığı açıklama

Duymuş olduğunuz gibi dün CAS´ın kararı açıklandı ve böylece FIFA´nın önceden verdiği 4 aylık futboldan men cezası onaylandı. Böylece maalesef sezon sonuna kadar ne takımım Bayer Leverkusen için ne de Türk Milli Takımı için sahalara çıkamayacağım. Bu durumdan çok üzgünüm.

Ceza sebebinin izahı şöyle: 2011´de, 17 yaşında iken Trabzonspor ile 1.7.2012´den itibaren geçerli olacak bir sözleşme imzalamam ve ardından o dönemde oynadığım takımım Karlsruher SC ile bir sözleşme daha imzalamam. Karlsruher SC´nin benimle olan sözleşmesini uzatma opsiyonu vardı.

Ama ben şundan emindim ki, sadece KSC sözleşmesi uzatılmadığı taktirde Trabzonspor ile sözleşmem geçerli olacaktı veya iki takım birlikte bir transfer üzerine karar alacaktı.

Maalesef bu durumu FIFA ve CAS değişik değerlendirip beni sahalardan men ettiler. 

Trabzonspor ile aramda olan sözleşme transfer kurallarına aykırı koşullar ve şartlar altında gerçekleştiği ve dolayısıyla Trabzonspor´unda FIFA´nın çeşitli transfer kurallarına aykırı davrandığı her iki kararda tespit edildiğine rağmen cezalandırılan ben oldum.

Bu yüzden, benim bu koşullar altında, altı yıl evvel olan bir olay yüzünden, reşit olmadığım bir yaşta, böyle uzun bir dönem için mesleğimi ve tutkumu yaşayamamamı, futbol oynayamamamı anlamakta güçlük çekiyorum. 

Yine de bu kararı kabul edip önüme bakacağım. 

Eminim ki, ceza süresi bittikten sonra daha güçlü geri döneceğim. Kulübüm, Milli Takim ve tabi ki taraftarlarım için sahada son gaz performans sergileyeceğim.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • musa 7 yıl önce Şikayet Et
    sahtekarlığa reşit olmadan başlayacaktı. elinde patladı
    Cevapla
  • Katre 7 yıl önce Şikayet Et
    Trabzon sporun ne kadar büyük olduğunu yedi düvele duyurmuş oldular. Bu kararı çerçeve yaptırıp Trabzon'un girişine astırmak belediyenin ya/da muharrem ustanın görevi haline geldi. Tabela törenine önceki başkanıda çağırmaları gerekir....
    Cevapla
  • sazan 7 yıl önce Şikayet Et
    aman ne büyük iftirayla kupa almaya kalkiyor, yenmedecn mac kupa KAZANILMAZZZ
    Cevapla
  • Berk 7 yıl önce Şikayet Et
    yaw he he.... Al 100 bın euroyu geri ödeme.... ondan sonra vır vır vır.... Sana gel demediler aldıgın parayı niye iade etmedin ? Suçunu biliyon bari sus
    Cevapla