Rum taraftarlardan çirkin hareket

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi ilk maçında Apollon Limassol'u 2-1 yenmesi Rum taraftarları bir hayli sinirlendirdi. Taraftarlar hıncını Türk gazetecilerden aldı.

Rum taraftarlardan çirkin hareket
Rum taraftarlardan çirkin hareket
GİRİŞ 20.09.2013 06:09 GÜNCELLEME 20.09.2013 08:54
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

UEFA Avrupa Ligi J Grubu ilk maçında Trabzonspor, Güney Kıbrıs Rum Kesimi takımlarından Apollon Limassol'u deplasmanda 2-1 mağlup ederek gruplara iyi bir başlangıç yaptı.

Trabzonspor'da Yusuf'un attığı gol sonrası sahaya çok sayıda yabancı madde atıldı. Maçın büyük bölümünde Rum taraftarlar, Türk gazetecilere küfürler etti, su fırlattı ve tükürdü. Rum güvenlik güçlerinin ise bu olaya hiç müdahale etmemesi dikkat çekti.

SKANDAL KİTAPÇIK

Maç için bastırılan kitapçıkta Türkiye'nin Kıbrıs'ta işgalci olarak gösterilmesi büyük tepki topladı.

Maç öncesi iki kulüp yöneticileri arasında dostluk rüzgârı esmesine rağmen Apollon Limassol Kulübü'nün karşılaşma için bastırdığı ve basın mensuplarına dağıttığı kitapçıklardaki Kıbrıs haritası büyük tepki çekti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni kendi toprağı gibi gösteren Rumlar bununla da kalmadı ve bu bölgenin üzerine de "Türkiye tarafından işgal edilmiştir" ibaresi yazdı.

YUNANİSTAN BAYRAĞI AÇTILAR

Bu arada maçı izlemeye gelen Rum taraftarlar maçta Güney Kıbrıs Rum Kesimi bayrağından çok Yunanistan bayrağı açtı.

TÜRK BAYRAĞI ASILMADI

Karşılaşma öncesi bordo- mavili futbolcular sahaya çıkarken Rum taraftarların bazıları futbolculara sözlü sataşma da bulundu. Statta bulunan direklerde de Güney Kıbrıs Rum Kesimi bayrağı yerine Yunanistan bayrağı asılırken, direklere Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı asılmadı. Trabzonspor'a KKTC'den gelen yaklaşık 250 taraftar destek verdi.

YORUMLAR 27
  • Alparslan Bozkurt 10 yıl önce Şikayet Et
    kazanmakgaranti. senin o dedigin olay yavuz sultan selimle sah ismail arasinda gecen olay timurla beyazid ne alaka
    Cevapla
  • kazanmakgaranti.tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Aklıma bir olayı getirdi. Ankara Savaşının yapıldığı sıralarda, Timur ile Yıldırım Beyazıd arasında hakeret dolu mektuplaşmalar olurmuş... Birgün Timur haddini aşıp bizim padişaha bi sandıkta ne kadar pis kokulu, iğrenç şeyler varsa doldurmuş ve göndermiş... Yıldırım Beyazıd açmış sandığı ki ne açsın Allah'ım bu ne iğrenç koku...! Düşünmüş ve en güzel şeyi yapmış! Kendiside Timur'a bir sandık göndermiş... Timur açmış sandığı Allah'ım bu ne güzel koku, lokumlar en güzel nimetler...ve bir not; HERKES YEDİĞİNDEN İKRAM EDER...
    Cevapla
  • Bilo Villa 10 yıl önce Şikayet Et
    ..... bosver... adamlardaki kapasite ve mantik ancak o kadar... o tiplere karsi tavir almaya gerek yok.. onlarin bu cekememezligi ve siniri onlari zaten bitirir.. direklere hep Turk bayragi assa idi birsey degisecekmiydi?? kibrisi birakip gidecekmiydik? kayir.. assa ne olur asmasa ne olur.. zaten yakinda acliktan kivranmaya baslayinca topraklari satmaya baslarlar.. bizde gider satin aliriz... isin obur tarafi o pis mantigin yanina anli sanli bayragimizin asilmamasi yaninda yer almamasi bence daha guzel ve uygun..
    Cevapla
  • batuhan kara 10 yıl önce Şikayet Et
    SEVİYESİNE İNMEMEK. Adamları Kurtuluş Savaşında yendik Kıbrıs Barış Harekatında yendik hala kuyruk acıları var böyle küçük ülkelerin aşırılığa kaçması normal ülke olma bilincinden çok uzaklar büyük bi ülke olan türkiyeye yakışan gereken neyse onu yapmak..
    Cevapla
  • Büyük Türkiye 10 yıl önce Şikayet Et
    Rumcuklar. Türkiyeye geleceklerini yada gelemeyeceklerini unutuyolar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle