Semih Erden'in hedefi tekrar NBA

Anadolu Efes'in milli basketbolcusu Semih Erden, kendini en iyi şekilde hazırlayıp tekrar Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'ne (NBA) dönmek istediğini söyledi.

Semih Erden'in hedefi tekrar NBA
Semih Erden'in hedefi tekrar NBA
GİRİŞ 04.12.2012 11:59 GÜNCELLEME 04.12.2012 11:59

Semih Erden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sezon üst üste geçirdiği sakatlıklar nedeniyle NBA'de istediği performansı gösteremediğini ifade ederek, ''Sakatlıklar her oyuncu için kötüdür. Ama benim üst üste sakatlıklar yaşamam büyük talihsizlik oldu. Bu beni çok yıprattı ve NBA'de istediğim performansı gösteremedim.

NBA'de iyi olamadığım için Türkiye'ye döndüm. Burada en iyi şekilde hazırlanıp güçlü bir şekilde tekrar NBA'e döneceğim'' diye konuştu.

-''Dörtlü Final'e kalacağımıza inanıyorum''-

Anadolu Efes'in THY Avrupa Ligi'nde son 16 takım arasına kalmayı garantilemesini değerlendiren Semih, bu sezon ''Dörtlü Final'' oynayacaklarına inandığını dile getirdi.

Semih, Avrupa'da istedikleri oyunu ortaya koyamadıklarını belirterek, ''İlk grubu değerlendirecek olursak, inişli çıkışlı grafik sergiledik. Çok iyi oyunculardan kurulu yeni bir takımız. Zaman zaman istediklerimizi sahaya yansıtamadık. Kalan 2 maçımızı kazanarak son 16'ya daha iyi girmek istiyoruz. Düzenimizi ve sistemimizi daha iyi oturtmak için, bu 2 maçı iyi değerlendirmemiz lazım. Bu takımın 'Dörtlü Final' oynayacak gücü var'' ifadelerini kullandı.

Avrupa'da bir maçta harika oynayıp diğer maçta çok kötü oynama lükslerinin olmadığını aktaran milli oyuncu konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bazen sahada istediklerimizi yapamıyoruz. Bu yüzden de dışarıdan bakıldığında kötü duruyor. Düzeni oturtamadığımız için sorunlar yaşıyoruz. Oyuncular birbirlerini çok iyi tanımadığı için başka bir oyuncunun kötü performansında, onun açığını kapatamıyoruz. Ama son zamanlarda takımın kimyası oturdu. Ben bu inişli çıkışlı performansın geçici bir dönem olduğunu düşünüyorum. En iyi şekilde yolumuza devam edeceğiz.''

-''Türkiye'de oynamaktan mutluyum''-

Beko Basketbol Ligi'nin, Avrupa'nın en iyi iki liginden biri olduğunu savunan Semih, dünyada her geçen gün basketbol kalitesinin arttığını söyledi.

Tecrübeli oyuncu, sezon sonu lacivert-beyazlı takımla şampiyonluk sevinci yaşamak istediğinin belirterek, ''Avrupa'da, NBA'de ve Türkiye'de, her takım aynı seviyede mücadele ediyor. Bu beni basketbol adına çok sevindiriyor. Seviye yükseldikçe basketbolun kalitesi de yükseliyor, seyirci oynanan basketboldan çok keyif alıyor. Ligimizde gerçekten çok iyi oyuncular var. Dolayısıyla burada oynamaktan gerçekten çok mutluyum. Sezon sonu şampiyonluk yaşamak istiyorum'' ifadelerini kullandı.

-''Ömer Aşık sezona harika başladı''-

Semih Erden, (A) Milli Basketbol Takımı'nda birlikte oynadığı, Fenerbahçe Ülker'den eski takım arkadaşı olan Ömer Aşık'ın bu sezon NBA'e çok iyi başladığını dile getirdi.

Houston Rockets'da bu sezon özellikle aldığı ribauntlarla dikkati çeken Ömer Aşık'la aynı pozisyonda oynayan milli basketbolcu, ''NBA'de uzun oyuncu sıkıntısı var. Ömer Aşık, Türkiye'nin en iyi uzunlarından birisi. Harika bir sezon başlangıcı yaptı. Ömer kardeşimi çok seviyorum ve her zaman destekliyorum. Ömer'in başarılarının devam edeceğine inanıyorum ve inşallah bir gün onu All-Star'da da görürüz'' şeklinde konuştu.

-''Milli takım her şeyin üzerindedir''-

(A) Milli Basketbol Takımı'nın gelecek yıl Slovenya'da düzenlenecek 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda başarılı olacağına inandığı belirten Ömer, milli takım hakkında şunları kaydetti:

''Milli takımı her şeyden ayrı tutuyorum. Sakatlığım olmadığı sürece, milli görev olarak gördüğüm o formayı her zaman giymek isteyenlerden birisiyim. Bu sene genç bir takımla elemeleri geçtik ve güzel bir hava yakaladık. Eleştiriler olacak ama bunların yersiz olduğunu düşünüyorum.

Milli takımı kişiselleştirmek doğru değil. Seneye Slovenya'da düzenlenecek şampiyonada Finlandiya, Yunanistan, Rusya, İtalya ve İsveç'le çok zor bir grupta mücadele edeceğiz. Fakat bu zor grubu geçersek diğer turlarda önümüze çıkacak rakipler daha kolay olacaktır. Bizim her zaman hedefimiz şampiyonluktur. İnşallah tam kadro olarak tecrübeli isimlerin de katılımıyla Dünya Şampiyonası'nda yaptığımız gibi final oynarız.''

KAYNAK: AA