Avrupa'daki Türk derbisi nefes kesti

EUROCUP 2. Tur M Grubu’nda Pınar Karşıyaka, üst üste beşinci galibiyetini Türk derbisinde Beşiktaş'tan alıp liderliği garantiledi: 73-64.

Avrupa'daki Türk derbisi nefes kesti
Avrupa'daki Türk derbisi nefes kesti
GİRİŞ 04.02.2015 23:11 GÜNCELLEME 04.02.2015 23:14

Avrupa’da grup aşamasında ilk kez 5’te 5 yapan Kaf-Kaf’ta Strawberry 17, Dixon 14 sayıyla skora katkı yaptı. Beşiktaş’a Broekhoff’un 18 sayısı yetmedi. Karşıyaka, son grup maçında Neptunas’a konuk olacak. Beşiktaş, son hafta Paris Levallois’i yendiği takdirde gruptan ikinci sırada çıkacak. 

Pınar Karşıyaka maça Dixon ve Strawberry’nin basketleriyle, 5-0’lık seriyle başladı. Engin ve Doğan’la rakibine karşılık veren Beşiktaş Integral Forex skora denge getirdi. karşılık verdi. Kaf-Kaf’ın Barış’la farkı açma çabalarına Kartal Broekhoff ve Reynolds’la direndi. İlk periyot 19-17 yeşil-kırmızı ekip lehine sonuçlandı. Siyah-beyazlılar 12. dakikada Johnson’un pota altından basketiyle ilk kez 19-21 öne geçti. Diebler’in üst üste 2 üç sayılık basketiyle oyuna dönen Karşıyaka, 4 dakika boyunca skor üretemedi. Beşiktaş bu bölümde 28-35’le farkı 7 sayıya kadar çıkardı. Dixon’un üçlüğüyle soyunma odasına 28-35 Beşiktaş üstünlüğüyle girildi. Üçüncü periyotta savunmasını sertleştirip daha az hata yapan Pınar Karşıyaka, son 10 dakikalık bölüme 51-50 önde başladı. Son periyotta Strawberry’nin skorer oyunuyla etkili olan yeşil-kırmızılılar, taraftarının da desteğini arkasına alarak salondan 73-64 galip ayrıldı. 

AVRUPA'DA İSTİKLAL MARŞI 

Avrupa arenasındaki Türk derbisi öncesi iki takım taraftarı bir ağızdan İstiklal Marşı’nı söyledi. Hakemler ve oyuncular da marş sırasında saygı duruşunda bulundu. Taraftarlar İstiklal Marşı’nın ardından, 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' tezahüratı yaptı. Pınar Karşıyaka’nın ABD’li oyuncuları Dixon ve Gabriel, maç sonrası galibiyeti Ankara’nın Bağları şarkısı eşliğinde göbek atarak kutladı. Taraftarlar da ikiliye eşlik etti.