TFF'den 'seyircisiz oynama' açıklaması!

TFF, koronavirüse rağmen maçların oynatılmasına yönelik kararının eleştirilmesi üzerine resmi internet sitesinden bir açıklama yayınladı.

TFF'den 'seyircisiz oynama' açıklaması!
TFF'den 'seyircisiz oynama' açıklaması!
GİRİŞ 16.03.2020 16:49 GÜNCELLEME 16.03.2020 17:27
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu, maçların oynatılmasına yönelik kararının eleştirilmesi üzerine resmi internet sitesinden bir açıklama yayınladı.

 

 

İşte TFF'nin açıklaması:

"Süper Lig'in 26. haftasında oynanan müsabakaların ardından yapılan açıklama, değerlendirme, yorum ve köşe yazılarında maçların oynatılması konusunda Türkiye Futbol Federasyonu hedef alınmış ve Süper Lig'de 26. haftadan başlamak kaydıyla Nisan sonuna kadar tüm müsabakaların seyircisiz oynanması yönündeki kararın nasıl alındığı ve yürürlüğe girdiği ile ilgili süreç özellikle görmezden gelinmiştir.

 

 

Bilindiği üzere 12 Mart 2020 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınacak tedbirlere ilişkin toplantı yapılmış, toplantıya Bilim Kurulu'nun yanı sıra tüm Bakanlarımız da katılmıştır.

Toplantı sonunda Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sayın İbrahim Kalın, koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Mart itibarıyla ilk, orta ve liselerin bir hafta, üniversitelerin de üç hafta süreyle tatil edileceğini ve spor müsabakalarının da Nisan sonuna kadar seyircisiz oynanmasına karar verildiğini açıklamıştır.

Bu gelişmelerden de net bir şekilde anlaşılacağı üzere spor organizasyonlarının sürdürülmesi yönündeki karar, Bilim Kurulu ve Bakanlıkların üst düzey temsilcilerinin tavsiyesi ile alınmıştır.

Yaşanan süreç herkes tarafından bilinirken, bu kararla ilgili olarak tamamen Futbol Federasyonu üzerine odaklanılmış olmasının nedeni tarafımızca anlaşılamamıştır.

Devletimizin; ülkemiz ve tüm insanlarımızın başta sağlık olmak üzere bütün menfaatlerini gözeten bu kararına saygı duyulması gerekirken, kısaca mesele Türkiye iken sporun ruhuna uymayan ve pozisyonlara göre hareket tarzı taşıyan kimi açıklamaların da kabul edilmesi mümkün değildir.

Kamuoyuna saygılarımızla.

Türkiye Futbol Federasyonu"

YORUMLAR 35
  • edmond dantes 4 yıl önce Şikayet Et
    yani diyorki; iddaa üzerinden milyonları sövüşleyen güçler siyasi kulisler aracılığı ile show must go on demiştirler..
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Seyircisiz oynama Mantıklı bir karar.
    Cevapla
  • Yusuf38 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim seyirciyle oynanan maçı izlemek ile seyircisiz oynanan maçı izlemek arasnda bile çok fark varken kaldıki birde statdaki farkı düşünemiyorum. Bu işin kim birinci kim şampiyon olmuş alakası yok. Önemli olan futbol ruhu heyecanı, taraftar olmadan tadı çıkmıyor. Meseleyi bi türlü anlamak istemiyorsnuz ısrarla olayı başka yönlere çarptırıyorsunuz. Bırakın artık bu işleri biraz objektif olun ya.
    Cevapla
  • Taraftar 4 yıl önce Şikayet Et
    Milli araya kadar seyircisiz sonrası duruma göre degişir
    Cevapla
  • Sebep belli 4 yıl önce Şikayet Et
    3 puanı alamayan im-para-tor devlete laf söyleyemeyince, hıncını tff 'den almaya çalışıyor:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle