Karaman: 'Bu sezon ligden 1 takım düşsün'

İstikbal Mobilya Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “Bu sene 1 takım düşsün, 3 takım çıksın, gelecek sezona 20 takımla başlayalım" dedi.

Karaman: 'Bu sezon ligden 1 takım düşsün'
Karaman: 'Bu sezon ligden 1 takım düşsün'
GİRİŞ 24.08.2019 23:07 GÜNCELLEME 24.08.2019 23:08
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in ikinci haftasında Ankaragücü ile deplasmanda 1-1 berabere kalan İstikbal Mobilya Kayserispor'da Teknik Direktör Hikmet Karaman maç sonrası basın toplantısında dikkat çeken ifadeler kullandı.

 

 

Türk futbolunun ortak bir sorunu olduğunu, bunun başında ekonomik nedenlerin geldiğini anlatan Karaman, "Bugünkü maç içinde yaşadıklarım var. 16-19 yaş grubu oyuncularım var. Faul aldı, o faul gol oldu. İlk yarı skoru alıp içeri girmemiz lazımdı. 1-0 mağlup duruma düştük." dedi.

Karşılaşmada oyuncu değiştirmenin zorluğuna dikkati çeken Karaman, "O kadar zor ki. Ankaragücü'nün geçen sene kadrosundan iki kaybı var. Biz yeni bir kadro kurduk. Üç oyuncu daha geldi. Takımlar 5-7 hafta arası hazırlık kampı yapıyor. Bu kampın amacı takımı lige hazırlamak. Türkiye'de hangi takım komple bir takımla kampa gidiyor?" ifadelerini kullandı.

 

 

"Bu sene bir takım düşsün" fikrini ortaya atan tecrübeli teknik direktör, "Yine üç takım çıksın, yirmi takım olsun. Her teknik adam 17-18 yaşındaki bebeleri oyuna sokar. Parayla kimse şampiyon olamıyor. Mağlup bitirsek 'neden onu soktun' derler. Bir takım düşecekse genç oyuncuları oynatır. Bu transferler yapılmasa baskı altındayız. Futbol, ekonomi anlamında iyi durumda değil. İki sene sonra ne olacak?" şeklinde görüş belirtti.

Hikmet Karaman, "İlk devre bakıyorsun rakibimizin de Aydın'ın olduğu pozisyonlarda genç oyuncuyu alıp oynatacaksın ama yapamıyorum. Bir takım düşerse ekonomisi ve lisansı olmayan kulüpler rahatlık yaşar. Ankaragücü neden lisansları çıkaramıyor? Biz de zor çıkardık. Kulüpleri nasıl kurtaracağız?" diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR 21
  • sinan 4 yıl önce Şikayet Et
    tabi 3-4 hafta sonra kovulacaksın. daha çok takım olsunki iş bulasın ;)
    Cevapla
  • Anatolia 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya Bundesliga bile 18 takım,kalite sayı arttırarak olmaz
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    ligin 20 takımla oynanmasının kluplerin ekonomisine nasıl bir katkısı olacak onu anlayamadım... illa yabancı transfer etme mecburiyeti olmadığına ve gelen yabancıların da kalitesi sürünüyor olduğuna göre alt yapıdan gençleri oynatın... yabancı oynatanlar da düşüyor ligden... o zaman genç çocuklarımıza değer verin onları kazananın... onlarla kazanın...
    Cevapla
  • Nealaka 4 yıl önce Şikayet Et
    18 den ne hayır gördük 20 den görelim böyle iyidir sayıyı değil kaliteyi arttırın
    Cevapla
  • Barbaros 4 yıl önce Şikayet Et
    5 takım düşsün 5 takım çıksın.artık kalmak daha zor olsun.çıkabilmekte kolay oösun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle