Süper Lig'in formaya hasret yabancıları

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon takımların kadrolarında bulunan 157 yabancı futbolcudan 20'si, geride kalan ilk 7 haftada henüz forma giyme şansı bulamadı.

Süper Lig'in formaya hasret yabancıları
Süper Lig'in formaya hasret yabancıları
GİRİŞ 18.10.2013 12:22 GÜNCELLEME 18.10.2013 12:22

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından uygulamaya konulan "6+0+4" yabancı kontenjanıyla birlikte ligde mücadele eden takımlar yabancı futbolcularını kullanmakta zorluklar çekti. Bu kurala bazı futbolcuların sakatlıkları da eklenince takımlar yabancı oyuncularını sahaya sürmekte sıkıntılar yaşadı.

Ligde yer alan 18 takımda oynayan toplam 157 yabancı futbolcunun sadece 49'u geride kalan 7 maçın tamamında forma şansı bulabildi.

Süper Lig'de ilk 7 maçta hiç forma giyemeyen 20 yabancı futbolcu şöyle:

Riera (Galatasaray), Holosko, Franco (Beşiktaş), Kadlec (Fenerbahçe), Bamba (Trabzonspor), Dede, Tello (Eskişehirspor), Diop, Bobo (Kayserispor), Rengifo (Sivasspor), Smiljanic (Gençlerbirliği), Zizic, Janda (Medical Park Antalyaspor), Coulibaly (Kasımpaşa), Hamroun (Kardemir Karabükspor), Hammar (Kayseri Erciyesspor), Ramos (Torku Konyaspor), Riedle, Guaycochea (Akhisar Belediyespor), Oboabona (Çaykur Rizespor).

Sadece 3 takım bütün yabancılarını kullandı

Ligde mücadele eden 18 takım içinde sadece 3 ekip bütün yabancı oyuncularına forma şansı verdi.

Bursaspor, Gaziantepspor ve Elazığspor, ilk 7 haftada kadrosunda bulunan bütün yabancı futbolcuları değerlendirdi.

Gaziantepspor'un 9, Bursaspor'un 8 ve Elazığspor'un kadrosunda yer alan 7 yabancı uyruklu futbolcu da Süper Lig'de forma giyme şansı yakaladı.

Galatasaray'da Riera, Avrupa'da var, ligde yok

"Üç Büyükler" olarak adlandırılan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş da yabancı oyuncularını kullanmakta zorlandı.

Galatasaray'da Albert Riera, geride kalan sezonda aldığı forma şansını iyi değerlendirmesine rağmen bu sezon uygulanan kuralla kendisini tribünde buldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda ilk iki maçta oynayan İspanyol futbolcu, ligde 7, TFF Süper Kupa'da ise 1 maçta 18 kişilik maç kadrosuna giremedi.

Galatasaray'da yabancı futbolcular içinde sadece Drogba 7 maçın tamamında sahada yer aldı. Muslera ile Sneijder 6, Melo ile Eboue 5, Chedjou ile Bruma 4, Amrabat 3, Dany ise 2 kez teknik direktörleri tarafından sahaya sürüldü.

Fenerbahçe'de Kadlec formaya hasret kaldı

Fenerbahçe'de ise yeni transfer Çek futbolcu Michael Kadlec, formaya uzak kalan yabancı futbolculardan biri oldu.

Sarı-lacivertlilerin ligdeki 7 maçında da teknik direktör Ersun Yanal tarafından sahaya sürülmeyen Kadlec, sadece yabancı sınırının olmadığı Avrupa kupalarında forma giyebildi.

Fenerbahçe'de yabancı kontenjanı nedeniyle teknik direktör Yanal, özellikle Cristian, Yobo ve Sow'u bazı maçlarda kadroya alamadı. Fenerbahçe'nin en istikrarlı yabancıları ise ligdeki bütün maçlarda forma giyen Webo ile Kuyt oldu.

Sarı-lacivertlilerde Emenike 6, Meireles, Sow, Alves 5, Holmen 3, Cristian 2 ve Yobo bir maçta görev yaptı.

Beşiktaş'ta Franco hiç oynamadı

Beşiktaş'ta ilk 7 haftada yeni transfer Kolombiyalı Pedro Franco formaya hasret kaldı.

Teknik direktör Slaven Bilic, sahaya sürebileceği 6 yabancı futbolcudan 4'ünü geride kalan maçlarda değiştirmedi. Siyah-beyazlılarda, Hutchinson, Escude, Fernandes ve Sivok bütün karşılaşmalarda forma giydi.

Ligde geçen haftaya kadar bütün maçlarda forma giyen Almeida'nın hasta olması nedeniyle Eneramo, siyah-beyazlı takımla sahaya ilk kez 7. haftada Eskişehirspor deplasmanında çıktı. Siyah-beyazlılarda Dentinho bir, Motta ise 3 kez forma giydi.

Teknik direktör Bilic, sakatlığı yeni geçen Holosko'dan ise henüz faydalanamadı.

KAYNAK: AA