Dijital Oyunlar Milli Takımı kuruluyor

Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu (TÜDOF) Genel Sekreteri Kemal Tatar, 'Federasyonumuz, başarılı oyunculardan milli takım oluşturacak' dedi.

Dijital Oyunlar Milli Takımı kuruluyor
Dijital Oyunlar Milli Takımı kuruluyor
GİRİŞ 15.07.2012 11:54 GÜNCELLEME 15.07.2012 11:54

Tatar, TÜDOF'un ilk resmi toplantısında alınan kararlarla ilgili, AA muhabirine bilgi verdi.

İlk resmi toplantıda, kişisel gelişim ve takım çalışması açısından en uygun oyunlar için ligler düzenleme kararı aldıklarını belirten Tatar, ''Türkiye'de konsol, mobil, bilgisayar gibi çeşitli platformlarda, dijital oyunlarla ilgilenen 15 milyonu aşkın kişi var. Bu sayede milyonlarca oyuncu, takipçisi oldukları oyunlarla ilgili kendilerine hedefler koyabilecek. Oyuncular, TÜDOF hakemleri sayesinde, adil ortamda mücadele etme şansına erişecek. Federasyonumuz daha sonra, ligde başarılı olan oyunculardan milli takım kuracak'' diye konuştu.

-Yerli oyun-

Firmaların, üniversitelerin ve meslek liselerinin desteğini alarak yerli oyunlar da geliştirmek istediklerini söyleyen Tatar, ''Oyun fikri olan, oyun grafiklerine meraklı gençleri biraraya getirmeyi arzuluyoruz. Yetenekli ve istekli gençlerimizle birlikte Türk yapımı oyunlar üretmek istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Tatar, Microsoft ve Sony başta olamak üzere uluslararası birçok kuruluşun kendilerine destek vermek için hazır olduğunu vurgulayarak, Türkiye'deki yetenekli gençleri yurt dışına eğitim için göndermeyi planladıklarını dile getirdi.

-Geleneksel oyun-

''Geleneksel oyunlarımızın dijital versiyonlarının geliştirilmesine öncülük edeceğiz'' diyen Tatar, şöyle konuştu:

''Kültürel mirasımızın parçası olan birbirinden değerli geleneksel oyunlarımızı, gençlerimize dijital kanallarda tanıtmayı arzu ediyoruz. Mangala, 9 Taş, Türk Daması gibi geleneksel oyunlarımızın dijital versiyonlarını geliştireceğiz. Daha sonra ülke çapında düzenleyeceğimiz turnuvalarla, bu oyunları gençlerimize sevindirmeyi amaçlıyoruz.''

-İnternet kafelerin iyileştirilmesi-

Tatar, toplantıda, internet kafelerin mevcut durumunun da ele alındığını dile getirerek, federasyonun desteğinde kafelerin iyileştirilmesini hedeflediklerini söyledi. Kafeleri, güvenli ortamlara dönüştürerek gençlerin hizmetine açmak istediklerini ifade eden Tatar, ''Güvenli ve iyi düzenlenmiş içeriğe sahip kafeler amaçlıyoruz. Ayrıca, internet kafelerdeki mevcut bilgisayarların iyileştirilmesini istiyoruz'' şeklide konuştu.

-Engellilere iş imkanı-

Tatar, engelli gençlerin, oyunlar için yönetim desteği verebileceğine inandıklarını kaydederek, ''Bu yönde engelli gençlerimizin eğitilmesi için çalışmalar yapacağız. Engelli gençlerimiz hem iş sahibi olacak, hem de oyunların sosyal dünyası içinde motivasyon kazanacak'' değerlendirmesinde bulundu.

-Ailelerin bilgilendirilmesi-

Birçok ailenin dijital oyunlar konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını öne süren Tatar, ailelerin oyunlar konusunda bilinçlendirmeyi temel görev olarak gördüklerini belirtti. Tatar, ülke çapında bilgilendirme toplantıları düzenleyerek, oyunların doğru tüketimine ilişkin bilincin artırılmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA