Şike davasına yarın devam edilecek

''Futbolda şike'' davasının bir sonraki duruşması yarın yapılacak.

Şike davasına yarın devam edilecek
Şike davasına yarın devam edilecek
GİRİŞ 29.03.2012 18:59 GÜNCELLEME 29.03.2012 18:59

Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada ek savunma yapan tutuklu sanık Hakan Karaahmet, davada müşteki sıfatıyla yer alan Turgay Demircan'ın, Giresunspor yönetimine yardım eden Olgun Peker ile ilişkisi olan biri olduğunu söyledi.

Karaahmet, Demircan'ın yönetime girmek için gayretini gördüğünü, Olgun Peker'in dedikodusunu yaptığı için istifa ettiğini belirtti. Bunun üzerine söz alan tutuklu sanık Olgun Peker, ''Namusuma laf söyleyen adamla ben çalışmam. İstifa ettiririm'' dedi.

Tahliye olması halinde çocuklarıyla zaman geçireceğini ifade eden Karaahmet, ''Kendime dikkat edeceğim. Tahliye olursam zaten gidip suç işlemeyeceğim. Etmezseniz cezaevine geri döneceğim. Bu arada, Odatv davasında verdiğiniz tahliyelerden dolayı sizi tebrik ederim'' diye konuştu.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, özel yetkili mahkemelerde en hafif suçlarla bu davanın sanıklarının yargılandığını dile getirerek, ''İnsanlar zannediyor ki özel yetkili mahkemelerde tutuklu sayısı fazla. En az tutuklu bizim mahkemede. Yüzde 18 oranında bir tutukluluk var. Yanlış bir algı var. Bu durumu fazla abartmamak gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

-Salona giriş biletleri-

Sanık savunmalarına ara vererek duruşmayı yarına erteleyen Mahkeme Başkanı Ekinci, adliyenin güvenlikten sorumlu şefini çağırıp, ''Duruşma giriş kartlarıyla kim ilgileniyor? Basına haber olmuş. Bu giriş kartlarını boş bir kağıda bassanıza'' diyerek uyardı.

Söz konusu dava başladığı günden bu yana duruşma salonuna girecek sanık yakınları ve basın mensuplarına kimlik tespiti karşılığında numaralı biletler dağıtılıyor. Dağıtılan biletlerin üstünde çeşitli resimler yer alıyor. Bugün dağıtılan biletlerin üzerinde stadyum resminin yer alması dikkati çekti.

KAYNAK: AA