Platini, Türkiye'ye umut verdi

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası için Türkiye’nin ciddi bir şansa sahip olduğunu da söyleyen Platini

Platini, Türkiye'ye umut verdi
Platini, Türkiye'ye umut verdi
GİRİŞ 23.03.2012 11:35 GÜNCELLEME 23.03.2012 11:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası için Türkiye’nin ciddi bir şansa sahip olduğunu da söyleyen Platini, “Dosyası, eli çok güçlü Türkiye’nin tek sıkıntısı var.

Benim görebildiğim, 2020’de Olimpiyat Oyunları’na da talip İstanbul. Hem Avrupa Şampiyonası, hem olimpiyat bir arada herhalde olmaz. Olimpiyatı alırlarsa aynı zamanda Futbol Şampiyonası’nı yapamayacaklarını düşünüyorum. Ben Türkiye için oy vereceğim.

Çünkü Avrupa Şampiyonası Türkiye’de, İstanbul’da oynanmalı. Ama Olimpiyat Oyunları yapılırsa, sonra Avrupa Şampiyonası yapılacaksa oy vermem o zaman. Kararı demokratik bir oylama ile İcra Kurulu verecek” ifadelerini kullandı.

‘Hepimize umut aşıladı’

Basın mensuplarına, “Güzel İstanbul şehrinde sizleri ağırlamaktan memnunluk duyuyoruz” diyen Michel Platini, kendisi için çok mutlu bir gün olduğunu belirterek, ”Sayın Başbakan, çok futbol dolu konuştu ve hepimize umut aşıladı. Sadece Türk futbolu için değil, uluslararası futbol için de umut aşıladı. Kendisi de eski futbolcu. Başbakan olmasa belki milli takımda futbol oynayacaktı” diye konuştu.

Seçimi Erzik yaptı

UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik’in adının Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı için geçtiğinin ancak sonra aday olmadığının belirtilmesi üzerine Platini, şunları söyledi:

”Şenes Erzik’i hakikaten çok takdir ederim. Hem insani olarak hem de çalışmaları, fikirleri için. Çok büyük katkıları olmuş bir kişidir.

Çok yoğun çalışmalar yaptı. UEFA ile ilişkiler açısından da önemli bir rol oynadı. Bu tarafta kalmayı tercih etti ve kararına saygı duyuyorum. Türkiye ile ilişkileri yürütüyor. Çok iyi bir denge tutturuyor. Çok başarılı çalışmalar var.”

(Milliyet)

YORUMLAR 1
  • oku yorum 12 yıl önce Şikayet Et
    başka ne verdi onu da söylesenize!. şikecilerin cezası kesilecekmiş. yani gönül istemiyor ama hep böyle olmuş bugüne kadar dedi...
    Cevapla