Metris'te Yıldırım'dan sözlü savunma

8.5 aydır bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı, hakkındaki suçlamalara tek tek yanıt verecek.

Metris'te Yıldırım'dan sözlü savunma
Metris'te Yıldırım'dan sözlü savunma
GİRİŞ 23.03.2012 09:23 GÜNCELLEME 23.03.2012 09:23

Ahmet Ercanlar'ın haberi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın PFDK’ya yaptığı sözlü savunma talebi kabul edildi. Sarı lacivertlilerin başkanı, Metris Cezaevi’nde yapacağı savunmada Fenerbahçe hakkındaki suçlamalara tek tek yanıt verecek. Yani Fenerbahçe’nin kaderi belki de bu savunma sonrası belli olacak. Sarı lacivertliler eğer PFDK tarafından bu savunma sonunda sıçlu bulunursa muhtemelen ligden düşürülme cezası alacaklar. Peki PFDK’nın alacağı savunma nasıl olacak?

1-Görüşme avukat odasında

Metris’te sanıkların avukatları ile görüştüğü odada olması bekleniyor. Cezaevi savcısından alınacak özel izinle Yıldırım PFDK üyelerine savunmasını avukat odasında sözlü olarak yapacak. TFF yetkilileri bu görüşmenin TFF’de yapılamayacağını savcılıktan izin çıkmadığını belirtiyorlar..

2-Merçil de hazır bulunacak

PFDK adına 3 üyenin bu savunma için Metris Cezaevi’ne gitmesi bekleniyor. PFDK Başkan Vekili, bir üye ve bir raportör savunmada hazır bulunacak. Ayrıca Aziz Yıldırım’ın yanında sarı lacivertli yönetici Yasemin Merçil ve Fenerbahçe Kulübü’nün avukatları da hazır bulunacak.

3-Savunma en az 5 gün sürecek

TFF yetkilileri savunma hakkının kutsallığı gerekçesiyle savunma için herhangi bir süre belirlemeyecek. Savunmanın günde 6 saatten en az 5 gün sürmesi bekleniyor. Aziz Yıldırım’ın savunmasını yaparken görüntülerden de faydalanması bekleniyor.

4-Savunma hakkı kutsal sayılıyor

Evrensel hukuk kurallarına göre savunma en kutsal hak olarak kabul ediliyor. Önemli bir TFF yetkisi aynı PFDK tarafından reddedilen sözlü savunma talebinin Aziz Yıldırım’ın hakkı olduğu ve PFDK bunu kabul etmezse verecekleri kararın Tahkim’den dönecebileceğini belirtti.

Aziz Yıldırım’ı dinleyebiliriz

TFF Etik Kurulu Başkanı Prof.Dr.Oğuz Atalay, “Biz birey olarak Aziz Yıldırım’ın ifadesini istemedik ama kendisi açıklamada bulunmak istiyor” dedi. Atalay, şike iddiaları için Etik Kurulu’nca hazırlanan rapora ilişkin şunları söyledi: “Önümüzdeki hafta yazışmalar tamamlandıktan sonra Aziz Bey’in beyanlarını PFDK alır. Gerekirse Etik Kurulu da alır ve değerlendirme yapılır.” İzmir 2. Ulusal Hukuk Kongresi’ne katılan Atalay, şike raporu kapsamında iddianamede adı geçen tüm kulüplerin beyanlarının alındığını, tüm spor ailesi mensuplarının ifadelerinin de PFDK tarafından alındığını belirtti.

(hürriyet)