Aziz Yıldırım ne zaman serbest? Açıkladı

Şike davasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Olgun Peker arasında ilginç bir dialog yaşandı..

Aziz Yıldırım ne zaman serbest? Açıkladı
Aziz Yıldırım ne zaman serbest? Açıkladı
GİRİŞ 17.02.2012 13:39 GÜNCELLEME 17.02.2012 13:39
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Futbolda şike'' iddialarına ilişkin Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanıklı davanın 4'üncü duruşmasında, 401 sayfalık iddianamenin 3 TRT spikeri tarafından okunması tamamlandı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmaya verilen arada basın mensuplarının bulunduğu bölüme yaklaşan Aziz Yıldırım, gazetecilere hitaben ''Söylemediğim şeyleri yazıyorsunuz. Nereden uyduruyorsunuz bunları?'' dedi.

Yıldırım, elleri önde bağlı olarak duruşmayı izleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'a esprili şekilde ''Elini kaldır, saklama'' dedi. Bunun üzerine Kocaman, elini kaldırarak selam verdi.

-Eski futbolcu Bastoncu'dan ilginç öneri-

Duruşmayı izlemeye gelen eski futbolcu Mehmet Bastoncu da Yıldırım'a hitaben ''Sen çık, ben yatmaya razıyım'' dedi. Bu sözler üzerine Aziz Yıldırım'ın güldü.

Duruşmayı izlemeye gelenler arasında yer alan futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, basın mensuplarının soruları üzerine, eski futbolcular olarak ilk kez duruşmaya geldiklerini belirterek, ''Ekmeğini yediğimiz bir kulüp. Yaşantımızı bu kazançlarımızla sürdürüyoruz. Fenerbahçe, etiketi olan bir takım. Buna sahip çıkmamız gerekir. Diğer sanıklar da tanıdığımız insanlar. Dualarımız hepsinin aklanmaları yönünde'' dedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci'ye gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür eden Dilmen, hukuk ve yargının önüne geçilemeyeceğini söyledi.

Türkiye'de milli futbolcuların yüzde 40'ını Fenerbahçe'nin yetiştirdiğini savunan Dilmen, ''Bunda Aziz Başkan'ın ciddi emeği vardır'' dedi.

Eski futbolcu Oğuz Çetin de ilk kez mahkeme salonuna geldiğini belirterek, ''Sevdiğimiz insanları burada görmek hiç hoş değil. Üzücü. Umarım en kısa sürede aklanır ve evlerine dönerler. Kalbimiz onlarla'' diye konuştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise gazetecilerin ısrarlı sorularına cevap vermedi.

Bu arada, davanın dün görülen celsesinde gazetecilere sağlığının genel olarak iyi olduğunu, ancak sağ kolunda biraz sıkıntı yaşadığını belirten Aziz Yıldırım'ın, duruşma sırasında sık sık sağ kolunu sıvazladığı dikkati çekti.

Öte yandan, 93 sanıklı davanın 4'üncü duruşmasında, 401 sayfalık iddianamenin 3 TRT spikeri tarafından okunması tamamlandı.

Mahkeme heyeti, sanık avukatları talepte bulunmak isteyince duruşmaya ara verdi.

-Peker ile Yıldırım arasında diyalog-

Davanın tutuklu sanıklarından eski Giresunspor Kulübü Başkanı Olgun Peker, yemeğe gittiği sırada basın mensuplarının olduğu bölüme gelerek, 20 Şubat'ta Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda devam edecek duruşmada yapacağı savunmaya ilişkin bilgi vermek istedi.

Arkasından gelen Aziz Yıldırım'ın ise Peker'e hitaben ''Sen ne anlatıyorsun? Mayıs ayına kadar tutukluyuz'' demesi dikkati çekti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • HalitBinVelit 12 yıl önce Şikayet Et
    Aziz Yıldırım Mayısda değil?....... ..... daha erken çıkacak!?.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 12 yıl önce Şikayet Et
    Atilla koç ve diğer cahil fanatiklere?. ...TFF mahkemeki ceza kesiversin? peki diyelim ceza kesecekler kim kesecek m.ali aydınlarmı? veya yeni gelecek TFF başkanımı? hakimmi o? savcımıki ceza kesecek? adli mahkemede dava görülüyor? Mahkemeyi tiyatromu sandınızki? TFF ceza kesecek diyorsunuz!?ayrıca sahada kesin delil olmadan iç bir ceza kesemezler? hani hakem raporu? hani gözlemci raporu? öyle varmı 3 kuruşa 5 köfte? sıkıysa kessinler işte düzmece iddianame işte mahkeme? Fenerbahçeye ceza kesmek her babayiğidin harcı değil? Mahkeme sonuçlanmadan kimse hiç bir şey yapamaz onlar hakimmi savcımı? biz daha sesimizi çıkarmadık!!!Fenerbahçe bir Tarihtir tepemizi attırmasınlar ceza nasıl kesiliyor görürler!!!..dava sonuçlanacak kardeşim sonuçlanmadan birşey yaparlarsa Bu Dünyayı başlarına yıkarız?.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 12 yıl önce Şikayet Et
    oku yorum? esas sen kafayı yemişsin?. ..saçmasapan iddianameyi kendi pencerenden okuyorsun? vee..işi dönüp dolaşıp fanatikliğinizin Fenerbahçeyi yükselecek arma yapan aziz başkan düşmanlığınız öne çıkıyor ve iddianamedeki her satırı hep aziz yıldırım suçlu okuyorsunuz? bence sen ve senin gibilerin tedaviye ihtiyacı var çünkü sizdeki bu düşmanlık tedavisi zor bir hastalık halini almış.
    Cevapla
  • oku yorum 12 yıl önce Şikayet Et
    Tapeleri tekrar tekrar okuyorum, acaba ben mi yanılıyorum diye…. Buradaki bazı arkadaşların yorumlarını okuyunca herhalde ön yargılı davranıyorum diyorum kendi kendime ve bir kez daha okuyorum ve yok arkadaş her şey ortada işte… fenerbahçeye büyük bir komplo kurulmuş ama bu komployu kuran, kurgulayan ve yönetenler ne hakim, ne savcı, ne polis hepsi de güya çok iyi fenerli... konuşulanların, şeyli şuylu kurulan cümlelerin, anlaşılmasın diye yarım yarım ifadelerin, ekip biçmelerin onda biri bile bir takımı tarihin çöplüğüne göndermeye yeter... Yüzyıllık çınara yazık değil mi? Utanmaz adamlar? Bu adamların tamamı Türk sporunun yüz karası insanlar! Türk adaleti eğer bu rezaleti temizleyecek iradeyi gösteremezse bile şurası kesin ki tarih Türk sporunu mahkemeye düşüren bu adamları çöplüğe yolladı bile… Bu işi içlerindeki taraftarlık duygusuyla temize çıkarmaya çalışan arkadaşlara sesleniyorum; Arkadaşlar gözlerinizi kapatınca rezillik görünmüyor olabilir ama wendell philps der ki; "doğruluk sonsuzluğun güneşidir, nasıl olsa doğacaktır."
    Cevapla
  • tuncay ayaz 12 yıl önce Şikayet Et
    halit velit. hakim sabıkan yok diyo suçsuzsun demiyo..etik kurulu raporunda 5 maçta şike var diyo.tff nin dikkate alması gereken rapor bu mahkeme kararı değil.fb isterse mahkemeyi uzatır durur..avukat değiştik der süre ister..vb..ankaraspor hakkında hangi mahkeme kararı vardıda 3 gün içinde düşürüldü..aydınlar fb yi kurtarmak için elinden geleni yaptı ama..adamı hain ilan ettiler..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle