Evra'nın intikamını Wayne Rooney aldı

İngiltere Premier Lig'inin 25. haftasında Manchester United kendi sahasında ağırladığı Liverpool'u 2-1'lik skorla geçti.

Evra'nın intikamını Wayne Rooney aldı
Evra'nın intikamını Wayne Rooney aldı
GİRİŞ 11.02.2012 16:50 GÜNCELLEME 11.02.2012 16:50

Premier Lig'in 25. haftasında sezonun sonucu en çok merak edilen mücadelelerinden birinde Manchester United ile Liverpool karşı karşıya geldiler. Old Trafford'da oynanan dev mücadeleyi ev sahibi Manchester United 2-1'lik skorla kazanmayı başardı.

Sezonun ilk yarısındaki mücadelede Patrice Evra'ya ırkçı söylemde bulunduğu suçlamasıyla 8 maç cezaya çarptırılan Luis Suarez ile Evra'yı bir kez daha karşı karşıya getiren mücadele, maç öncesi seremonide yaşanan gerginlikle başladı. Paul Scholes ve Rio Ferdinand'ın karşılaşmaya ilk 11'de başlamasına rağmen, Evra'nın sahaya kaptan olarak çıkması dikkat çekerken; maç öncesinde günlerdir beklenen olay gerçekleşti ve iki oyuncu arasında el sıkışma krizi yaşandı.

Karşılaşmanın ilk yarısında iki tarafta oyunda üstünlük kuramazken; karşılaşmanın ilk önemli pozisyonu Liverpool'un sağ beki Glen Johnson'dan geldi. Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan başarılı futbolcunun sol ayağıyla uzak köşeye bıraktığı plase direğin hemen dibinden dışarıya çıktı. İlk yarının son bölümünde, Paul Scholes'un kale sahası üzerinden yaptığı kafa vuruşu Liverpool kalecisi Reina'nın kucağında kalınca ilk yarı golsüz eşitlikle sonuçlandı.

İkinci yarıya etkili başlayan taraf ise ev sahibi 'Kırmızı Şeytanlar' oldu. 47. dakikada kullanılan köşe vuruşundan gelen ortayı gole çeviren United'ın yıldız futbolcusu Wayne Rooney, bu golden hemen 3 dakika sonra kendisinin ve takımının 2. golünü kaydederek, Kırmızı Şeytanlar'ı karşılaşmada iki farklı üstünlüğe taşıdı.

Gollerden sonraki yarım saatlik dilimde iki tarafta birbirine üstünlük kuramazken; iki ekip de net bir pozisyon bulamadı. Oyuna tekrar hareketlilik kazandıran gol ise 80. dakikada Luis Suarez'in ayağından geldi. Manchester United ceza sahasına gönderilen top Rio Ferdinand'dan sekip Uruguaylı yıldızın önünde kalınca, Suarez topu ağlarla buluşturup farkı bire indirmeyi başardı.

Geride kalan dakikalarda yaşanan yoğun Liverpool baskısı gol getirmeyince karşılaşma 2-1'lik Manchester United üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonuçla birlikte Manchester United puanını 58'e yükseltirken; Liverpool 39 puanda kaldı.

Evra'nın intikamını Wayne Rooney aldı
GALERİYE GİT
KAYNAK: (SPORX)