Sion'a var Fenerbahçe'ye yok!

Fenerbahçe Kulübü Hukuk Danışmanı Emin Özkurt Bloomberg HT'de yayınlanan ve Gülin Yıldırımkaya'nın sunduğu 'Gündem' programına katıldı...

Sion'a var Fenerbahçe'ye yok!
Sion'a var Fenerbahçe'ye yok!
GİRİŞ 21.10.2011 10:17 GÜNCELLEME 21.10.2011 10:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Kulübü Hukuk Danışmanı Emin Özkurt Fenerbahçe'nin UEFA'da sürdürdüğü davayı, İsviçre temsilcisi Sion'un UEFA'ya karşı yürüttüğü dava ile karşılaştırdı.

Sözlerine 'Geçen gün cereyan eden elim olay dolayısıyla milletimizin başı sağolsun' diyerek başlayan Özkurt dava ile ilgili şunları söyledi:

"UEFA'nın Sion davasındaki tavrı genel hukuk çerçevesinde şöyle değerlendirilebilir. Bir kurum var UEFA, ve bu kuruma nitelik itibariyle aynı taleple başvuran iki kuruluş var Fenerbahçe ve Sion.

Sion Avrupa Ligi'nden haksız yere ihraç edildiğini söyledi ve yeniden bu lige dahil edilmesini söyledi. Aynısını Fenerbahçe de söyledi. Fenerbahçe bir ay önce aynısını söylediğinde UEFA,

1) "Biz Avrupa müsabakaları sürecine daha sonradan müdahalede bulunamayız, bu süreçler kendi mecrasında ilerler ve gider buna sonradan müdahale etmek mümkün değildir"

2) "3. şahıs takımların yani sistemin içerisinde yer alan takımlara haksızlık olur ve onlara da dava hakkı doğar" dedi.

Temel iki çok esaslı gerekçe nedeniyle UEFA Fenerbahçe'nin başvurusunu reddetti ve CAS da bu konuya bu noktada müdahil olmuştu.

'Bu konuda ayrımcılık var gibi. Bu kararın alınmasında Sion'un arkasında İsviçre Federasyonu'nun olması Fenerbahçe'nin arkasında TFF'nin olmaması olabilir mi?' sorusunu yanıtlayan Özkurt,

"Bu konuyu kamuoyunun zekasına bırakıyorum. Sion'un davası transfer usulsüzlüğü Fenebahçe'ninki şike soruşturmasıyla ilgili olabilir ama temelde iki takımın talepleri tıpa tıp aynı. UEFA bir ay arayla birbiriyle zıt karar verdi. Sion'u 3 ihtimalle alabileceğini açıkladı. Ancak bu konu bizi davamızda güçlü konuma getirdi. UEFA kendi beyanıyla kendi içinde çelişti. Bu konuyu dosyamızda kullanıyoruz. Bunun dışında davada 6-7 tane daha çok esaslı usul hatası vardı ve bu gelişme de bizi şaşırtmadı.

UEFA'nın bizim sürecimizde aldığı birçok yanlış karar vardı. Bir de Sion dosyasıyla bizim dosyamız aramızda temel bir fark var. Sion hakkında UEFA Disiplin Kurulu kararı var. Bizde ise ne federasyonda ne de UEFA'da yürütülmüş bir disiplin süreci söz konusu değil. Sion dinlenilmiş ve savunması alınmış bir takım ama Fenerbahçe kendisi hakkında kendisi hakkında yürütülen süreçlerden haberdar bile edilmemiş, savunması alınmadan peşinen mahkum edilmiş bir Türk takımı var" dedi.

Özkurt ayrıca, "Türkiye Futbol Federasyonu UEFA'ya bağlı bir federasyon. Fenerbahçe de TFF'ye bağlı bir kulüp. Fenerbahçeyi Şampiyonlar Ligi'nden ihraç edilmesine gerekçe olan federasyon kararında UEFA'nın 2 sayfadan oluşan İnfentino imzalı belgesi bize gerekçe olarak sürüldü. Tahkimdeki savunma şuydu: 'Biz yerel federasyon olarak UEFA'dan gelen bu başvuruya itaat etmek zorundayız. Dolayısıyla UEFA'nın iradesini bu kararımıza yansıtıyoruz' dediler. Buna ilişkin de UEFA Genel sekreterinin imzasının olduğu bir dilekçeyle bu durumu bize sundular. Federasyonun 15 Ağustos'ta karar veremeyeceğine ilişkin kararını UEFA'nın talebi bozmuştur. Bu nedenle iki kurum arasında ortak bir eylem oluşmuştur ve biz de davamızı her iki kuruma karşı açmış bulunmaktayız" dedi.

İzleyicilerden gelen 'Fenerbahçe isviçre mahkemesine başvuru yapmayarak hata yaptı, Aziz Yıldırım Platini davasından vazgeçseydi o zaman Fenerbahçe'nin de UEFA ile görüşme şansı olurdu ve bu konuda Fenerbahçe hukukçuları hatalı davrandı' eleştirilerini de yanıtlayan Özkurt, "Biz belirli bir hukuk stratejisiyle adımlarımızı ve zamanlamamızı doğru düşünerek atmayı planlıyoruz. Dolayısıyla hukuki bir değerlendirme yapmak için sürecin içinde olmak gerekir. Onun dışında yapılan yorumların gereksiz olduğunu düşünmek gerekir. Bu satranç oyunu gibidir doğru zamanda doğru hamleyi yapmazsanız başarısız olursunuz" dedi.

(internetspor)

YORUMLAR 1
  • sami baharlar 12 yıl önce Şikayet Et
    avukatlar ise devam. uefa fifa tff degisik tarihlerde degisik seyler soyluyorlar yani neticede sol yapip sag yapicaklar.unutulmasin burda tabii turk dusmanligida var tabii bundan tffyi haric tutuyorum ama onlarda demeclerinde buyuk hatalar yaptilar ve yapmaya devam ediyorlar avukatlarin bilhassa fenerin tuttugu avukat isi ciddiye almiski fifa ve uefa diiken ustundeler bilhassa fifa baskani sepp platner bir isvicre vatandasi olup turk dusmanida ilk fifaya secilisinin ne denli yolsuzluklarla dolu oldugu unutulmasin bence basin yalan soylemiyor tersine oyle bir durum varsa bunlari soyleyenleri veya yazanlari tff baskani niye savciligs bas vurmuyor.milli takima zararvermemek icin 3-4 takimla beraber fenerbahce kurban edilmek isteniyorama fenerbahce bir suc islemis ve dusurulecekse trabzonun- besiktasin-eskisehirinin ankaragucunun karabukspoeve gaziantepinde ligden dusurlumesi lazim zira shike varsa bu tek takimin isi degildir her tangoda 2 kisi dans eder ve bir kac shike varsa hangi maclarin odugu belli...
    Cevapla