Neslihan'dan altın madalya!

Malezya’nın Melaka kentinde devam eden Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası’nın ikinci gününde Türkiye, 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı

Neslihan'dan altın madalya!
Neslihan'dan altın madalya!
GİRİŞ 14.10.2011 18:02 GÜNCELLEME 14.10.2011 18:02

48 kiloda Neslihan Çalışkan finalde Mısırlı rakibini yenerek dünya şampiyonu oldu. Türkiye madalya sayısını 5 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya ile toplamda 9’a çıkardı.

Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası Malezya’nın Melaka kentinde devam ediyor. İkinci günün altın madalyası Neslihan’dan geldi. Genç bayanlar 48 kiloda Neslihan Çalışkan, ilk turu maç yapmadan geçti, ikinci turda Özbek’i 1-0 yendi. Üçüncü turda karşısına çıkan rakibi 5-0 ve dördüncü turda Perulu rakibini 3-0 yenen Neslihan, beşinci turda Karadağlı’yı 3-0 yenerek finale kaldı. Finalde Mısırlı rakibini net bir skorla 3-0 yenen Neslihan Türkiye’ye bir altın madalya daha kazandırarak dünya şampiyonu oldu.

ALİ SOFUOĞLU GÜMÜŞ MADALYADA KALDI

Genç erkek katada Ali Sofuoğlu Kuveytli ve Lüksemburglu rakiplerini aynı skorla 5-0 yendi. Ardından Rus, Danimarkalı ve İtalyan rakiplerini de peşpeşe aynı skorlarla 4-1 yenen Ali, bugün dünya şampiyonluğu müsabakasını Japon rakibiyle yaptı ve 5-0 yenilerek dünya ikincisi oldu.

Genç erkek kumite 55 kiloda Emre Cevahir, ilk karşılaşmasında Amerikalı rakibini 7-2 mağlup etti. Tayvanlı rakibini 1-0 ardından, Tunuslu rakibini de 3-0 yenen Emre, Cezayirli rakibini de hakem kararıyla yenerek finale kaldı. Finalde Mısırlı ile karşılaşan Emre, rakibine uzatmada yenilerek, gümüş madalyanın sahibi oldu.

54 kiloda Büşra Tosun, ilk turda Bosnalı rakibini 4-0 yendi. İkinci turda İskoç’u 2-0 yendi. Üçüncü turda Japon’a 4-0 yenilen Büşra, rakibinin finale kalmasıyla çıktığı üçüncülük maçında İngiliz’i 4-3 ve ardından da Amerikalı rakibini 5-0 yenerek dünya üçüncüsü oldu.

Genç bayan katada Gizem Şahin ilk karşılaşmasında Koreli rakibini 5-0 yendi. Ardından evsahibi Malezyalı’ya 3-2 yenilen Gizem elendi.

61 kiloda Ahmet Göksel Karacan, ilk turda Mısırlıyı 3-2 yendi. Wales’li rakibini de 2-0’la geçen Ahmet, Japon’u hakem kararıyla safdışı bıraktı. Tunuslu rakibini de 2-0 yenen Karacan, Litvanyalı rakibine hakem kararıyla yenilince üçüncülük maçına çıktı ama İranlı rakibine 5-2 yenilerek elendi.

68 kiloda Erolcan Kahyaoğlu, ilk turda Norveçli rakibini 3-0, ikinci turda Venezuellalı rakibini yine aynı skorla 3-0 yendi, üçüncü turda Rus’a 2-0 yenildi.

KAYNAK: CİHAN