Safranbolu'da Off Road heyecanı

Türkiye Off-Road şampiyonası 5. ayak müsabakaları Safranbolu ilçesinde yapıldı.

Safranbolu'da Off Road heyecanı
Safranbolu'da Off Road heyecanı
GİRİŞ 26.09.2011 14:28 GÜNCELLEME 26.09.2011 14:28

Şampiyonaya Ankara, İstanbul, Bartın, Edirne ve Sakarya illerinden 14 yarışmacı katıldı. 2 gün süren müsabakada araçlar birinci olmak için yarıştı.

Safranbolu ilçesi Off Road Türkiye şampiyonası 5.ayak müsabakalarına ev sahipliği yaptı. Şampiyona 2 gün ve 3 ayrı parkurda 14 yarışmacı 5.ayak şampiyonu olmak için tüm hünerlerini gösterdi. İlk gün Dana köy mevkiinde, 2 gün ise Gayza başı mevkiinde 43 km'lik parkurlarda yapıldı. Özellikle seyirci etabında ise yarışmacılar ufak tefek kazalar atlattı. Yapılan yarışmadan sonra genel klasmanda İstanbul'dan katılan Volkan Gönülalan yardımcı pilot Caner Akkaya’nın kullandığı araç birinci olurken, Ankara'dan katılan Mustafa Özgiray, yardımcı pilot Ali İhsan Güneş’in kullandığı araç ikinci, Ankara'dan katılan Ümit Güvendik yardımcı pilot İbrahim Gürlek’in kullandığı araç üçüncü oldu. Birinciye kupalarını Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy verdi. Yarışmada diğer kategorilerde dereceye girenlere ve yarışmaya katkı sağlayanlara çeşitli ödüller verildi.

Karabük Otomobil sporları kulüp başkanı Ahmet Demir ise yarışmaya katılan ve kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Spor Kurulu Başkanı Metin Çeker ise ilgi ve alakadan memnun olduklarını belirterek, "Bundan sonra Türkiye Şampiyonası'nın bir ayağını bu bölgede yapacağız. Çünkü bu bölgedeki arazi bu spor için çok müsait ve ayrıca ilgi bizi çok memnun etti.” dedi.

(cihan)