Cenk İldem madalyaya uzandı!

2011 Dünya Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde grekoromen stil 96 kiloda Cenk İldem, bronz madalya kazandı. İldem, Londra Olimpiyatları'nda mücadele etme hakkı kazandı.

Cenk İldem madalyaya uzandı!
Cenk İldem madalyaya uzandı!
GİRİŞ 13.09.2011 00:41 GÜNCELLEME 12.09.2011 22:47

Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonada, bugün mindere çıkan 55 kiloda Şeref Tüfenk ve 66 kiloda Ayhan Karakuş elenirken, 96 kiloda Koreli, Macar, Rumen ve Ermeni rakiplerini yenip, yarı finalde İsveçli Jimmy Alexander Lidberg'e mağlup olan Cenk İldem, bronz madalya için Belaruslu Tsimafei Dzeinichenka ile karşılaştı.

Rahat bir maç çıkaran İldem, ilk devreyi 3-0 galip kapatırken, ikinci devreyi de atak bir oyunla 1-0 önde tamamlayarak bronz madalya elde etti.

Cenk İldem, 2012 Londra Olimpiyatları'nda mücadele etmeye hak kazandı.

Türkiye, böylece günü tek madalya ile kapatmış oldu.

CENK İLDEM: YARI FİNALDE ŞANSIM YAVER GİTMEDİ

2011 Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 96 kiloda üçüncü olarak Türkiye'ye ilk madalyasını kazandıran milli güreşçi Cenk İldem, yarı final maçında rakibine şanssız şekilde yenilerek altın madalyayı kaçırdığını ancak bunu olimpiyatlarda telafi edeceğini söyledi.

Cenk İldem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya altın madalya kazanma hedefiyle geldiğini ancak yarı finalde İsveçli rakibine şanssız şekilde yenildiğini belirtti.

İldem, ''Hedefim altın madalyaydı. Yarı finalde şansım yaver gitmedi. 4 saniye kala rakibime puan verdim ama bu bizim için bir basamak. Önümüzde olimpiyatlar var. Olimpiyatlarda altın madalya neden olmasın? İnşallah Londra'dan altın madalyayı alıp, ülkemize getireceğim'' dedi.

Zorlu bir kamp süreci geçirdiğini vurgulayan İldem, kendisine destek veren güreşçi arkadaşlarına ve kulübü İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a teşekkür etti.

Dünya şampiyonasında ilk kez Türkiye'yi temsil eden İldem, 2009 Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda da bronz madalya kazanmıştı.