İmamlardan 'Olimpik Hutbe'

Ev sahipliğini Trabzon'un yaptığı 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) öncesi tüm camilerde, halkı bilinçlendirmek için oyunlar ve misafirperverlik konulu hutbe okundu.

İmamlardan 'Olimpik Hutbe'
İmamlardan 'Olimpik Hutbe'
GİRİŞ 23.07.2011 10:51 GÜNCELLEME 23.07.2011 09:27

Trabzon ve merkez ilçelerdeki camilerde okunan ortak cuma hutbesinde, Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’na (EYOF) vurgu yapıldı. Çarşı Camii’nden hutbeyi okuyan Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, İslam dininin yardımlaşmayı ve misafirperverliği emrettiğini belirterek, “Müslüman Türk insanı misafirperverliği ile ünlüdür. Bu yüce milletin her ferdi misafirperverliği; dindarlığın bir gereği bilir ve misafire ’Tanrı misafiri’ der. Güler yüzle, izzet ve ikramda bulunarak konukseverliğinin en güzel örneklerini sergiler” dedi.

‘Kimliğimizi iyi temsil edelim’

Bugün başlayacak ve 30 Temmuz’a kadar sürecek Avrupa Gençlik Olimpiyatları’nın ilk defa Trabzon’da yapılacağını belirten Çakı, “Aylar süren hazırlıklarla ilimize birçok tesis kazandırılmıştır. 49 Avrupa ülkesinden 4 bin sporcu ilimize gelecektir. Onların hocaları, velileriyle birlikte yaklaşık 10 bin misafirin ilimize geleceği tahmin edilmektedir. Bu konuda halkımızın, misafirperverliğimizi, Müslüman kimliğimizi çok iyi temsil edeceğine inanıyoruz” yorumunu yaptı.

‘İmajımızı zedelemeyelim’

İl Müftüsü Çakı hutbeyi,”Halkımızın gelen misafirlere güler yüz gösterme, alışverişlerinde fırsatçılık yapmama, trafik kurallarına riayet, çevre temizliği, davranışlarımızda ağırbaşlılık gibi konulara hassasiyet göstereceklerine inanıyoruz. Gelen misafirler belki de ilk defa bir camiyi, Müslüman bir ülkeyi görmüş ve tanımış olacaklar. Yanlış davranışlar, imajımızın zedelenmesine neden olur. Herkese güler yüzlü davranalım. Bize yakışan budur” sözleriyle tamamladı.

Liba: Çok özel olacak

Avrupa Olimpiyat Komiteleri EYOF 2011 Trabzon Koordinasyon Komisyonu Başkanı Jozef Liba, 11’incisi gerçekleştirilecek Avrupalı gençlerin Trabzon’daki buluşmasının çok güzel olacağını söyledi. Avrupa ile Asya’nın buluşma noktasındaki Türkiye’nin Trabzon ile hazırlıkları çok hızlı ve iyi tamamladığını belirten Liba, “Organizasyon anlamında Trabzon’da beklentilerim yüksek. Çok iyi tesisler, çok çabuk yapıldı” dedi.

Hamsilerle karşılandı

Trabzon’dan bir önceki EYOF’a Tampere kenti ile ev sahipliği yapan Finlandiya kafilesi, 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’na katılmak için özel bir uçakla Türkiye’ye geldi. TRT’nin HD olarak ekranlara getireceği organizasyonda 96 sporcu, teknik adam ve yöneticinin yer aldığı kafileyi havalimanında, oyunların maskotu olan hamsilerden iki tanesi animatörlerin eşliğinde karşıladı.