FB'nin Yelken hocası denizde ölümden döndü

Fenerbahçe Spor Kulübü'ne ait yelkencileri yarışlara hazırlamak için antrenman yapan eğitmen Murat Balaban, denizde ölümle burun buruna geldi.

FB'nin Yelken hocası denizde ölümden döndü
FB'nin Yelken hocası denizde ölümden döndü
GİRİŞ 11.02.2011 17:27 GÜNCELLEME 11.02.2011 17:27

Fenerbahçe Burnu açıklarında 'Güney' isimli yelken teknesiyle antrenman yapan Murat Balaban, denizde ihtiyaç gidermek isteyince teknenin kontrolünü kaybetti. Sağa sola savrulan teknenin üzerinden denize düşen yelkenci eğitmeni Balaban'ın teknesi battı.

Yaklaşık 45 dakika denizde yardım bekleyen Murat Balaban, Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından kurtarıldı. Kurtarma ekipleri tarafından Üsküdar Harem'de bulunan iskeleye çıkartılan Balaban, daha sonra ambulans Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

VATANDAŞLAR FARK ETTİ

Kadıköy Fenerbahçe açıklarında yelkenli teknesi batarak denizde ölüm kalım savaşı veren Balaban'ı Ferbahçe Parkı'nda oturan vatandaşlar fark etti.

Kıyıdan yaklaşık 300 metre açıkta teknenin alabora olduğunu ve bir kişinin yardım istediğini fark eden vatandaşlar polis ve sahil güvenlik ekiplerine haber verdi. Bir süre sonra olay yerine ulaşan Sahil Güvenlik Ekipleri, soğuk su nedeniyle donmak üzere olan Murat Balaban'ı kurtardı.

Olay anını saniye saniye seyreden görgü tanıkları, 'Birden teknenin alabora olduğunu gördük. Üzerinde bulunan bir kişi bu sırada denize düştü. Hemen çırpınmaya başlayarak yardım istedi. Biz de yardım ekiplerine haber verdik. Uzun süre suyun üzerinde kalmak için uğraştı.' sözleriyle yaşanan dakikaları aktardı.

TUVALETİNİ YAPMAK İSTERKEN OLDU

Bu arada Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde olayla ilgili polise ifade veren Murat Balaban' Ben yelkenci hocasıyım

. Fenerbahçeli sporcuları Manisa'da yapılacak yarışlara hazırlıyorum. Yarışlar öncesi antrenman yapmak için açılmıştım. Tuvaletimi yapmak için teknenin dümenini bıraktım. Bu sırada teknenin dengesi bozularak devrildi. Ben de suya düştüm.' dediği öğrenildi.

KAYNAK: CİHAN