Yunus Akgül bırakacağı tarihi açıkladı

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, 2012 Londra Olimpiyatları sonrası hizmet bayrağını yeni gençlere teslim edeceğini söyledi.

Yunus Akgül bırakacağı tarihi açıkladı
Yunus Akgül bırakacağı tarihi açıkladı
GİRİŞ 17.06.2009 15:02 GÜNCELLEME 17.06.2009 15:02

Kendisinden önce görev yapan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın Türk sporuna büyük hizmetler yaptığını hatırlatan Yunus Akgül, ''Sayın genel müdürüm de 2008 Pekin Olimpiyatları sonrası spor şurasını düzenledikten sonra görevi bıraktı. Benim de hedefim 2012 Londra Olimpiyatları sonrası spor şurasını tertipleyip genel müdürlük görevini yeni gençlere bırakacağım'' dedi.

Hiçbir zaman göreve talip olmadığını ancak devlet büyüklerinin bu görevi kendisine tevdi ettiğini ifade eden Yunus Akgül, şunları söyledi:

''Devletin makamları kimseye ebedi olarak tahsis edilmemiştir. 5 yıllık genel müdürlük görevinin projeleri gerçekleştirmek için yeterli bir zaman dilimi olduğuna inanıyorum. Ne yazık ki devlet geleneğinde emekliliği gelmesine rağmen koltuğu bırakma gibi bir alışkanlık yok. Bu tür görevlerde en fazla 5-6 yıl kalınıp daha sonra bu koltuklar gençlere bırakılmalı.''

Görevde bulunduğu süre içinde Türk sporu için gerekli olan projeleri hayata geçirmeye gayret sarf ettiklerini belirten Akgül, bu süre zarfında kulüpler yasası ve sponsorluk yasası gibi iki önemli yasayı da hayata geçirdiklerini söyledi.

-DOĞU VE GÜNEYDOĞUYA SPOR YATIRIMLARI-

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, kendi dönemlerinde Doğu ve Güneydoğu'ya çok büyük spor yatırımları yaptıklarını söyledi. Akgül, hükümet programı çerçevesinde bu iki bölgeye gerek ulusal gerek uluslar arası önemli spor organizasyonlarını verdiklerini ayrıca tesis olarak da çok büyük projelere imza attıklarını belirtti.

6 yıllık süreç içinde GSGM teşkilatının yapısında önemli değişiklikler yaptıklarını ifade eden Genel Müdür Akgül, tüm Türkiye'de bulunan teşkilata bağlı tesislerin halkın hizmetine açtıklarını belirtti. Akgül, sporun gelişmesi ve tabana yayılması açısından yerel yönetimlerin de kendi teşkilatlarıyla bir yarış içine girdiğini ve spora her anlamda ciddi katkılar yaptıklarını öne sürdü.

-TÜRKİYE'NİN TANITIMINA KATKI-

Sporun, ülkelerin tanıtımı için çok büyük bir araç olduğunu belirten Akgül, ''Bu anlamda Turizm Bakanlığı ile ciddi projeler geliştirerek Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlıyoruz. Kayak, tracking, dalış, dağcılık ve doğa sporları alanında Bakanlıkla önemli projelere imza atarak Türkiye'nin dışarıdaki imajını sürekli olarak geliştiriyoruz'' dedi.

-YÜZME VE CİMNASTİKTEN UMDUĞUMU BULAMADIM-

Türkiye'deki federasyonların seçimle iş başına geldiğini ve kendilerinin seçilmiş federasyon başkanlarına müdahale etmelerinin söz konusu olmadığını ifade eden Gençlik ve Spor Genel Müdürü Akgül, ''Şunu itiraf etmeliyim ki yüzme ve cimnastik gibi olimpiyatların nüvesini teşkil eden dallarda ülkemizde istenilen başarıları elde edemiyoruz. Elbette ki bunu federasyon başkanlarında aramak lazım'' dedi.

Akgül, bu iki federasyonun aksine basketbol, voleybol, kayak, bisiklet, golf ve badminton federasyonlarının ise gerek ulusal gerek uluslar arası alanda elde ettiği başarılarla genel müdürlüğün yüz akı olduğunu söyledi.

(aa)