Fenerbahçe - Shakhtar Donetsk maçı hangi kanalda?

Fenerbahçe Shakhtar Donetsk maçı hangi kanalda? .Şampiyonlar Ligi Fenerbahçe Shakhtar Donetsk maçı tüm detayları ve ayrıntılar haberimizde

Fenerbahçe - Shakhtar Donetsk maçı hangi kanalda?
Fenerbahçe - Shakhtar Donetsk maçı hangi kanalda?
GİRİŞ 05.08.2015 19:04 GÜNCELLEME 05.08.2015 19:05

Shakhtar Donetsk Fenerbahçe maçı şifresiz mi? Fenerbahçeli taraftarların merakla beklediği Shakhtar Donetsk Fenerbahçe maçın hangi kanalda, saat kaçta?Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda karşılaşacağı Shakhtar Donetsk maçının saati ve tarihi belli oldu. Ukrayna'nın Lviv kentinde 5 Ağustos Çarşamba günü TSİ 21.45'te başlayacak maçtı Dijitürk verecek .

Ya­yın: Digiturk Salon 203

Stat: Arena Lviv

Saat: 21.45

Ha­kem: Felix Zwayer

İÇ SAHADA 95.MAÇINA ÇIKACAK

Fenerbahçe,Shakhtar Donetsk karşısında Avrupa kupalarında iç sahadaki 95. maçına çıkacak.Sarı-lacivertliler bugüne dek kendi sahasında yaptığı 94 Avrupa kupası mücadelesinde 45 galibiyet aldı, 19 maçta berabere kaldı, 30 kez de yenildi.

İç saha maçlarında rakip fileleri toplam 138 kez havalandıran "Sarı Kanaryalar", kalesinde ise 110 gol gördü.Sarı-lacivertlilerin, Avrupa kupalarında ev sahibi takım sıfatıyla oynadığı 94 maçta alınan sonuçların oluşturduğu tablo şöyle:

Organizasyon O    G    B   M 

UEFA Kupası 27 14  4  9
UEFA Avrupa Ligi 14  7  5  2
Şampiyon Kulüpler Kupası 16  6  3  7
UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme 13  6  4  3
UEFA Şampiyonlar Ligi 20  9  2  9
Kupa Galipleri Kupası  4  3  1  -

Sarı-lacivertliler, 2013-2014 sezonunda play-off turunda elenmesinin hemen ardından, Türkiye'deki yerel ligde şike yaptığı gerekçesiyle, UEFA tarafından "2 yıl Avrupa kupalarından men" cezası aldı. Fenerbahçe, bu ceza sebebiyle bir sonraki sezon Türkiye şampiyonu olsa da Avrupa’ya gidemedi.

40 MAÇTA 11 GALİBİYET

Fenerbahçe daha önce 6 kez katıldığı UEFA Şampiyonlar Ligi organizasyonunda çıktığı 40 maçta 11 galibiyet elde etti.
Avrupa'nın en güçlü ekiplerinin mücadele ettiği ''Devler Ligi''ndeki maçlarda, sahadan 6 kez beraberlikle ayrılan sarı-lacivertli takım, 23 maçta ise yenilgiden kurtulamadı.

EN BÜYÜK BAŞARI ÇEYREK FİNAL

''Sarı Kanaryalar'', Şampiyonlar Ligi'nde bugüne dek en büyük başarısını 2007-2008 sezonunda çeyrek final oynayarak elde etti.
Teknik direktör Arthur Zico yönetiminde çeyrek finale kadar yükselen Fenerbahçe, aynı zamanda Avrupa kupaları tarihinde en başarılı sezonlarından birisini yaşadı.

FENERBAHÇE'NİN BAŞARI ORANI YÜZDE 68

Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında geride kalan 19 eleme turu mücadelesinin 13'ünde turu geçti

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun ilk maçında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa arenasında ön eleme turu mücadelelerinde yüzde 68'lik başarı yakaladı.

Avrupa kupaları tarihinde bugüne dek 19 eleme mücadelesine çıkan "Sarı Kanaryalar", 13 kez turu geçmeyi başardı. Fenerbahçe bu istatistiğiyle yüzde 68,4'lük bir başarı sergiledi.

En son bir eleme turunda, 2013-2014 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi play-off'unda Arsenal ile karşı karşıya gelen sarı-lacivertliler, İngiliz temsilci karşısında iç sahada 3-0, deplasmanda da 2-0'lık yenilgiler yaşamıştı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için 13 kez ön eleme oynayan sarı-lacivertliler 8 kez tur geçti, 5 elemede tur atlayamadı. Sarı-lacivertliler, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi için mücadele ettiği 6 ön eleme turunda ise sadece bir kez kupa dışında kaldı.
Şampiyonlar Ligi'nde eleme turlarında 2002-2003 sezonunda Hollanda'nın Feyenoord, 2006-2007 sezonunda Ukrayna'nın Dinamo Kiev, 2010-2011 sezonunda İsviçre'nin Young Boys ve 2012-2013 sezonunda Rusya'nın Spartak Moskova takımları karşısında turu geçemeyen Fenerbahçe, UEFA cephesinde ise 2010-2011 sezonunda Yunanistan'ın PAOK takımı karşısında play-off'ta elenmişti.

Fenerbahçe nasıl tur atlar?

Fenerbahçe, maçta alacağı her türlü galibiyet ve gollü beraberlikte (1-1, 2-2, 3-3 vb.) tur atlayan taraf olacak.

Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk'in tur atlaması için mutlaka kazanması gerekiyor.

Rövanş maçının da 0-0 sona ermesi durumunda ilk olarak 15'er dakikalık 2 uzatma devresi oynanacak. Uzatma dakikalarında da eşitliğin bozulmaması durumunda tur atlayan takımı seri penaltı atışları belirleyecek.

Fenerbahçe'de ilk 11 değişti!

Shakhtar Donetsk maçı öncesi Mehmet Topal'dan gelen haber moralleri bozdu. 

Tecrübeli oyuncu, İstanbul’daki son antrenmanda da takımla çalışmalara katılamadı. Tedavisi gerçekleştirilen Topal, ardından kendisi için hazırlanan özel idman programını uyguladı. 

Yıldız futbolcuda yaşanan bu gelişmenin ardından gözler Raul Meireles’e çevrildi. Pereira, Mehmet Topal’ı Ukrayna’ya götürecek ancak deneyimli futbolcu mücadeleye kulübede başlayacak. Rövanşta Josef De Souza’nın orta sahadaki partneri Raul Meireles olacak. Pereira, Topal ile Josef’i birbirlerine yakın oynatıyordu. Ancak bu kez Brezilyalı futbolcunun savunmaya daha yakın olması, Meireles’in ise onun biraz önünde görev yapması bekleniyor.

İki yönlü katkı

Raul Meireles, ilk maçta 64. dakikada oyuna dahil olmuştu. Fenerbahçe orta sahasına dinamizm katan Portekizli yıldız, Shakhtar’ın hücuma çıkışlarında yaptığı başarılı müdahalelerle atakların büyümesini önlemişti. Pereira, vatandaşı olan öğrencisinden rövanşta da aynı görevi üstlenmesini talep etti ve ekledi: Senden sadece defansif katkı beklemiyorum. Hücum yeteneklerin üst düzeyde. Atağa çıkışlarımızda bu yeteneklerini de konuştur...

Fenerbahçe-Shakhtar maçına Alman hakem!

Fenerbahçe'nin Shakhtar Donetsk'e konuk olacağı karşılaşmanın hakemi Felix Zwayer oldu.

Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda, 0-0 biten ilk maçın rövanşında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımına konuk olacağı karşılaşmanın hakemi belli oldu.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre, 5 Ağustos Çarşamba günü oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçını Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Zwayer yönetecek.

Ukrayna'nın Lviv kentinde TSİ 21.45'te başlayacak maçta Zwayer'in yardımcılıklarını yine Almanya'dan Guido Kleve ve Florian Steuer yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Sascha Stegemann olacak.

Shakhtar-Fenerbahçe maçı ücretsiz mi

Shakhtar Donetsk-Fenerbahçe maçının yayıncı kuruluşu Digiturk, gelen tepkiler sonrası karşılaşmayı ücretsiz yayınlama kararı aldı.

Futbolseverlerin yoğun tepkisi, Shakhtar Donetsk ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirecek UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçının yayın hakkını elinde bulunduran digiturk'e geri adım attırdı.

Zorlu 90 dakikanın yayın hakkını satın aldıktan sonra, 30 TL'lik ücret belirleyen digiturk tepkilere dayanamadı.
 
Stattan maçı izleyecek Fenerbahçe taraftarları, 10 TL ile 30 TL arasındaki fiyatlarla bilet alabilirken, digiturk'ün kendi üyeleri de dahil olmak üzere tek 90 dakika için 30 TL fiyat belirlemesi özellikle sosyal medyada infiale neden olmuştu.
 
Online işlemlerden kalktı
 
Digiturk, Fenerbahçeli taraftarlar önderliğinde tüm futbolseverlerin gösterdiği tepki sonrası, Shakhtar Donetsk-Fenerbahçe maçını online satışlardan kaldırdı.
 
Digiturk yönetiminin de bir süre sonra yazılı bir açıklama ile karşılaşmanın ücretsiz izlenebileceğini açıklaması bekleniyor

Shakhtar'dan Fenerbahçe'ye tepki

Shakhtar'ın CEO'su Sergei Palkin, Fenerbahçe'yi eleştirdi.

Fenerbahçe Kulübü, Shakhtar Donetsk oyuncusu Fred ile ilgili UEFA Kontrol Etik ve Disiplin Kurulu'na yaptıkları başvurunun UEFA tarafından gündeme alındığını açıklarken sarı-lacivertlilere de cevap gecikmedi.

UEFA'ya yapılan itirazı yorumlayan Shakhtar'ın CEO'su Sergei Palkin, sarı-lacivertlilere sert eleştiride bulundu.

Palkin açıklamasında, "Şu anda kulüpte konuyla ilgili resmi bir belge yok. Resmi olmayan kaynaklardan, oyuncunun temsilcileri aracılığıyla A numunesinin pozitif çıktığını biliyoruz. WADA'dan sonuçları bekliyoruz. Eğer B numunesinden bu yönde bir sonuç çıkarsa, oyuncunun yapmış olduğu ihlalden konuşabiliriz. Fenerbahçe'nin yaptığı itiraza gelecek olursak, bence Fenerbahçe zamansız ve sportmenlik ruhundan uzak bir tavır sergiledi" dedi.

Teknik direktör Mircea Lucescu maç sonrası, "Komplike bir şey yok. Bize Fred’in oynamaması tavsiyesinde de bulunmuşlardı. Bu, gayri resmi bir tavsiyeydi. Bu bir testti. Onunla ilgili resmi bir karar mevcut. Muhtemelen doktorun sorumlu tutulması gerekiyor. 13 kilometre koşan bir futbolcunun herhangi bir ilaca ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Umarım ikinci testi geçecektir” şeklinde konuşmuştu

Lucescu Fenerbahçe taktiğini verdi!

Shakhtar Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Fenerbahçe maçının taktiğini verdi ve Fred'in durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Fenerbahçe'ye karşı oynayacakları UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Öneleme turu rövanş maçı öncesi Hoverla'ya karşı 2-0 kazanılan maçtan sonra açıklamalarda bulundu.

İşte Lucescu'nun basın toplantısındaki açıklamaları:

"Hoverla maçından ne öğrendik; 3 puan aldık, 2 gol attık ve gol yemedik. Önemli olanlar bunlardı. Elbette, Fenerbahçe maçına hazırlık değeri de taşıyordu. Ancak, Fenerbahçe Hoverla'ya benzemez. Hoverla'nın iki iyi hücumcusu, organize olmuş bir savunması vardı, özellikle ilk yarıda. Maçın sonunda farkı artırabilirdik. Birçok oyuncumuz yoruldu. Bu üzerinde çalışmamız gereken bir konu. Ayrıca, savunmada da boşluklar bırakabiliyoruz. Bunun üzerine çalışacağız."

Fred'in durumu...

"Fred'in durumunun ne olacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Cevabı alacağız. Belki Fenerbahçe maçında oynayacak belki de oynamayacak."

Ordets şansı kendi elde etti

"Ordets çok iyi oynuyor. Sahada en iyi performansı verecek oyuncuyu seçmek benim görevim. Ordets, iyi oynayarak bu şansı kendi elde etti. Hoverla'ya karşı da oldukça iyiydi."

Fenerbahçe maçı taktiği...

"Rakitsky'yi Hoverla'ya karşı dinlendirdik. Fenerbahçe maçı nedeniyle buna başvurduk. Fenerbahçe'nin 7 transferi var ve herhangi birine özel olarak önlem almayacağız. Shakhtar takımı, her rakibe karşı aynı seviyede oynamayı amaçlar. Fenerbahçe'ye karşı aynı taktik ve ciddiyetle çıkacağız. Her şey aynı olacak. İlk maçta hücum eden ve gole yaklaşan taraf bizdik, rakip ise bize karşı çoğu zaman savunma halindeydi."

İşte Shakhtar Donetsk-Fenerbahçe maçının İddaa oranları

Shakhtar Donetsk-Fenerbahçe maçının iddaa oranları açıklandı. UEFA Şampiyonlar Ligi Ön Eleme turundaki Shakhtar Donetsk-Fenerbahçe maçının iddaa oranları açıklandı.
 
İddaa yönetiminin belirlediği oranlara göre maçı favorisi 1.50 ile Shakhtar Donetsk... Zorlu maçta Fenerbahçe galibiyeti 4.00 katı kazandıracak. Beraberlik oranı ise 3.50....
 
Shakhtar Donetsk: 1.50
Beraberlik: 3.50
Fenerbahçe: 4.00

Fenerbahçe'ye müjde! UEFA kararını açıkladı

Fred'in B numunesi de pozitif çıktı. Brezilyalı orta sahanın rövanş maçında oynaması beklenmiyor. 

Fenerbahçe ile oynanan Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçından önce dopingli olduğu öğrenilen Fred, UEFA’nın sadece tavsiye yazısı göndermesi nedeniyle bu maçta forma giymişti.

Fakat Ukrayna basınına bir açıklamada bulunan Shakhtar Donetsk CEO’su Fred’in B numunesinin de pozitif çıktığını söyledi. “Evet haberler doğru. Fred’in B numunesi de pozitif çıktı. Hala UEFA’dan resmi yazı bekliyoruz.”

Dünya Anti-Doping Ajansı’nın Brezilya Futbol Federasyonu’na Fred’in B numunesinin de pozitif çıktığı yönünde bir yazı gönderdiği belirtildi. Yıldız oyuncunun kanında diğer doping maddelerini gizleyen diuretic hlorteazid maddesinin bulunduğu ifade edildi. 

Bu gelişmenin ardından Fred'in Fenerbahçe ile oynanacak olan rövanş maçında forma giymesi beklenmiyor. Brezilyalı orta saha son lig maçında da 18 kişilik maç kadrosunda yer almamıştı. 

Kucher: Fenerbahçe'yi hafife alamazsınız

Fenerbahçe ile UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Öneleme turu rövanş maçında karşılaşacak olan Shakhtar Donetsk'te tecrübeli stoper Oleksandr Kucher, açıklamalarda bulundu.

İşte Kucher'in açıklamaları:

"İlk maçta iyi oynadık. Özellikle ilk yarıda. İlk yarıda turu orada bitirebilirdik, kritik anlarda şansımız yoktu. Futbol böyle bir şey ve bu yüzden ilginç. Rövanşta her şey tam tersine dönebilir. Bu nedenle Fenerbahçe'ye karşı çok dikkatli olacağız. Bu turu geçerek Şampiyonlar Ligi playofflarına kalmayı hedefliyoruz."

"DIEGO, NANI VE VAN PERSIE"

"Bazı anlarda Fenerbahçe'den daha iyi göründük. Ancak, Fenerbahçe'yi hafife alamazsınız. İkinci yarıda çok iyi oynadılar. Tek bir hareket, kaderi değiştirebilir. Çok dikkatli olmalıyız. Diego gibi, topla birlikte her şeyi yapmaya muktedir bir oyuncunun yanına Van Persie ve Nani gibi yıldızları eklediler. Bu nedenle rövanş maçında işimizi çok ciddiye almalıyız."

"TURU GEÇMEMİZ ŞART"

"Rövanşta 90 dakiak boyunca savaşacağız, %100'ümüzle sahada olacağız. Bu turu geçmemiz şart. Sadece galibiyet için oynayacağız."

ÖN ELEME TURU MAÇLARI

Fenerbahçe'nin Avrupa arenasında yaptığı ön eleme turu maçları ve aldığı sonuçlar şöyle:

Organizasyon Sezon Rakip Sonuçlar

UEFA Kupası 1994-1995 Turan 5-0, 2-0(D)

  1995-1996 Partizan 2-0, 4-0(D)

  1998-1999 Göteborg 1-2(D), 1-0

UEFA Avrupa Ligi 2009-2010 Honved 5-1, 1-1(D)

  2009-2010 Sion 2-0(D), 2-2

  2010-2011 PAOK 0-1(D), 1-1 (Turu geçemedi)

UEFA Şampiyonlar Ligi 1996-1997 M. Tel Aviv 1-0(D), 1-1

  2001-2002 G. Rangers 0-0(D), 2-1

  2002-2003 Feyenoord 0-1(D), 0-2 (Turu geçemedi)

  2006-2007 Torshavn 4-0, 5-0(D)

  2006-2007 D. Kiev 1-3(D), 2-2 (Turu geçemedi)

  2007-2008 Anderlecht 1-0, 2-0(D)

  2008-2009 MTK 2-0, 5-0(D)

  2008-2009 Partizan 2-2(D), 2-1

  2010-2011 Young Boys 2-2(D), 0-1 (Turu geçemedi)

  2012-2013 Vaslui 1-1, 4-1(D)

  2012-2013 S. Moskova 1-2(D), 1-1 (Turu geçemedi)

  2013-2014 Salzburg 1-1(D), 3-1

  2013-2014 Arsenal 0-3, 0-2(D) (Turu geçemedi)