Erzurum 1. Sprint ve Bayrak Yarışları

 Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından Erzurum'da düzenlenen 1. Sprint ve Bayrak Yarışları tamamlandı.

Erzurum 1. Sprint ve Bayrak Yarışları
Erzurum 1. Sprint ve Bayrak Yarışları
GİRİŞ 26.07.2015 20:34 GÜNCELLEME 26.07.2015 20:34

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Tartan Pisti'nde yapılan yarışlara katılan sporcular, dünya şampiyonası ve 2016 Rio Yaz Olimpiyatları'na kota alabilmek için kıyasıya mücadele etti. 

Yarışların son gününde 110 metre engelli erkekler, 100 metre engelli bayanlar, 200 metre metre erkek ve bayanlar ile 4x400 erkekler bayrak yarışları yapıldı. 

Yıldız kızlar uzun atlamada milli sporcu Ecem Çalağan 6 metre 13 santimetrelik atlayışıyla Türkiye rekorunun sahibi oldu.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Sprint Koordinatörü Aydın Çetin, yaptığı açıklamada, Erzurum'da böyle bir yarışmayı düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Burada 6 Türkiye rekorunun kırıldığını belirten Çetin, "Erzurum'da çok güzel bir pist var. Yalnız tribünü olmadığı için rüzgarı kesemiyor. Tribün yapıldığı zaman sanırım uluslararası bir çok atlet buraya gelip koşmak isteyecek. Çünkü burada o kadar çok Türkiye rekoru kırıldı. Bu tribünün yapılması Türk atletizmine ve Erzurum'a çok şey katacaktır" diye konuştu. 

 

- "Rakım yüksekliği avantaj"

 

Sporcuların böyle bir yarışma için ilk kez Erzurum'a geldiklerini aktaran Çetin, "Sporcular, 'bir daha buraya gelecek miyiz?, bir daha burada koşma şansımız olacak mı?' şeklinde sorular soruyor. Erzurum'un pisti çok hızlı bir pist. Sprinterler ve atlayıcılar için aranan bir pist aslında. Buranın rakım yüksekliği de bize çok avantaj sağlıyor" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA