Fatih Belediyesi'nden muhteşem oranizasyon

Fatih Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Afrika Kupası, Avrupa’nın bir numaralı hakemi Cüneyt Çakır’ın düdüğüyle başladı.

Fatih Belediyesi'nden muhteşem oranizasyon
Fatih Belediyesi'nden muhteşem oranizasyon
GİRİŞ 27.05.2015 11:33 GÜNCELLEME 28.05.2015 09:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fatih Belediyesi, bu yıl 3’üncü kez düzenlediği Afrika Kupası ile muhteşem bir organizasyona imza attı. Avrupa’nın bir numaralı hakemi Cüneyt Çakır’ın yönettiği açılış maçında başlama vuruşunu Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir yaptı.

Turnuvanın açılışına spor camiasının ünlü isimlerinin yanı sıra efsane futbolcular ve Sportoto Süper Lig’den yerli ve yabancı futbolcular da katıldı. Beşiktaş’ın yıldız oyuncuları Cenk Gönen, Necip Uysal, Atınç Nukan’ın, Başakşehir Spor’dan Stephane Badji’nin katıldığı açılış etkinliğinde Rüştü Reçber, Tugay Kerimoğlu, Pascal Nouma, Saidou, Ali Cansun ve Papen Mustafa gibi efsane isimler de bizzat destek verdiler. Organizasyonun açılışında Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi de hazır bulundu. Deneyimli radyocu Hop Dedik Ayhan’ın muhteşem sunumu ile yoğun ilgi gören Afrika Kupası açılış töreni; Ertem Şener, Ersin Düzen, Emre Tilev gibi spor camiasının ekran yüzleri ile de yıldızlar geçidine döndü.

İstanbul’da yaşayan, 16 Afrika ülkesinden, sayıları 400’ü bulan futbolcunun top koşturduğu Afrika Kupası’nın açılış maçı görkemli sahne şovları ile gerçekleşti. Afrika’ya özel müziklerle dans ve ışık gösterilerinin yapıldığı organizasyonda sanat camiasının ünlü isimlerinin çekmiş olduğu ‘Bize Her Yer Afrika’ videosu da tüm izleyiciler tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Fatih Belediyesi Afrika Kupası Futbol Turnuvası’nda karşılaşmalar, 26 Mayıs - 28 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek.

“Tüm spor camiasına teşekkür ediyorum”

Turnuvanın açılışında başlama vuruşunu da yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Afrika Kupası ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Afrikalı kardeşlerimizin aralarında maç yaptıklarını görüyordum ve oynadıkları futbolu hayranlıkla izliyordum. Hikayelerini öğrendikten sonra, onlar için bir şeyler yapmak istedik. Bu gençlerin birçoğu kendi ülkelerinde gelecek vadeden lisanslı futbolcular. Afrikalı gençlerden oluşan ”Afrika Dostluk Spor Futbol Takımı”nı kurduk, ve büyük bir ilgiyle karşılaştık. Zamanla proje genişleyerek, her yıl düzenlenen Afrika Kupası'na dönüştü. Genç yeteneklerin geleceğine yatırım yaptığımız gibi, futbol ekonomisine de katkı sunduğumuzu gördük. Şu ana kadar Dostluk Spor’dan 24 futbolcu yurtiçi ve yurtdışındaki amatör veya profesyonel kulüplere transfer olmayı başardı. Burada böyle bir etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Afrika Kupasına destek veren spor camiasından tüm isimlere teşekkür ediyorum. Gururumuz Cüneyt Çakır hocaya da teşekkürlerimi sunuyor, yöneteceği UEFA Şampiyonlar Ligi Final maçında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Fatih Belediyesi sportif destek veriyor

Fatih Belediyesi, kötü niyetli futbol tacirleri tarafından Afrika ülkelerinden Türkiye’deki kulüplerde top oynama vaadiyle kandırılarak getirilen Afrikalı futbolculara sahip çıkıyor. Sosyal belediyecilik gereği sadece ulusal değil, uluslararası anlamda da insana verdiği değeri Afrikalı futbolculara sunduğu sportif imkanlarla da ispatlıyor. Tüm hayatlarını futbola adamış, bu uğurda vatanlarını terk etmiş Afrikalı futbolculara belediye sınırları içindeki spor tesislerini açıyor. Futbolculara forma, eşofman ve antrenman malzemelerinin yanı sıra gıda yardımı da yapıyor.

 

YORUMLAR 2
  • YKaan 8 yıl önce Şikayet Et
    Dolandırılıp da Türkiyeye getirilen garibim Afrikalılar için bir umut işte.
    Cevapla
  • vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    sizin Agbabalarin sayesinde Ükelerini sömürüyorlar bu garibanlarda TÜRKIYE,de yardim bir umud bekliyorlar ve Aliyorlar
    Cevapla