Potada maçın ardından

Abdullah Gül Üniversitesi Başantrenörü Avcı: "Kazanmamız gereken bir maçtı, kazanmayı bildik"

Potada maçın ardından
Potada maçın ardından
GİRİŞ 29.03.2015 18:18 GÜNCELLEME 29.03.2015 18:18

Abdullah Gül Üniversitesi Başantrenörü Ayhan Avcı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde Orduspor'u 86-84 yenerek, ligi ilk ikide bitirme adına önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Avcı, maçın ardından katıldığı basın toplantısında, çok zor geçen bir maçı uzatma bölümlerinde kazanmayı başardıklarını belirti.

Maça kötü başladıklarını ancak daha sonra toparlandıklarını anlatan Avcı, şöyle devam etti:

"Kazanmamız gereken bir maçtı kazanmayı bildik. Ligi ikinci bitirebilmek için artık sadece bir galibiyete ihtiyacımız var. Müthiş bir geriye dönüş oldu demek istemiyorum. Çünkü o durumu biz oluşturduk. Bundan dolayı 'çok iyi iş yaptık diyecek' durumda değilim. Matematiksel olarak bakacak olursak müthiş başarı çünkü fark 21 sayıya çıkmıştı. 21 sayıdan gelmek ve kazanmak çok güzel ama farkın niye 21 sayıya çıktığının yargılanması lazım. Kendimizi eleştirmemiz lazım."

Mücadele seviyesi çok zor olan bir karşılaşmayı geride bıraktıklarını vurgulayan Avcı, "Zor bir sezon geçiyor artık ligin sonları geldi daha da zorlaştı. Her takımın bir hedefi var, her takımın da iyi kadroları var. Seyredenler büyük keyif aldı. Orduspor'u da bu güzel maçtan dolayı tebrik ediyorum. Kalan maçlarında Orduspor'a başarılar diliyorum" diye konuştu.

Avcı, maçın hakemlerinin iyi niyetli maç yönetmeye çalıştıklarını ancak bazı pozisyonlarda hatalar yaptıklarını sözlerine ekledi.

Orduspor cephesi

Orduspor Başantrenörü Alper Durur ise kazanmaya çok yakın oldukları maçı kaybetmenin üzüntünü yaşadıklarını ifade etti.

Oyuncalarını mücadelelerinden dolayı kutlayan Durur, "Mağlup olduğumuz için çok üzgünüz. Çok hak ettiğimize inandığımız bir maçı kaybettik. Oyuncularım da kazanmayı fazlasıyla hak etmişti. Burada AGÜ Spor Orduspor'u 20 sayı farkla yense kimse kimseye bir şey diyemez. Çünkü kadro kaliteleri belli. Biz çok iyi oynadık bu maç bizim hakkımızdı ama kaybettik. Bizim hatamızla maç uzatmaya gitti" ifadelerini kullandı.

Maçın hakemlerini eleştiren Duru, sözlerini şöyle tamamladı:

"25 yıllık antrenörlük hayatımda bu kadar kendimi kötü hissettiğimi hatırlamıyorum. Çünkü sahada neyin ne olduğunu basketbolu bilenler anlarlar. Böyle olması çok ayıp oldu bize. İnsanlar maçın kritik anlarındaki çalınmayan düdüklere dikkat etsinler. Hakem arkadaşları çok severim hepsi tanıdığım dostlarım hiç bir hakem hakkında da şu ana kadar konuşmadım ama ayıp ettiler. Çok büyük ayıp ettiler. Seyirci baskısından etkilenip bu şekilde yapacaklarsa bence yapmasınlar."

KAYNAK: AA