3. Lig'de kriterlerin değerlendirilmesi

Sandıklıspor Başkanı Tekin: "Türk futbolunun daha ileriye gidebilmesi için 3. liglere ve hatta bölgesel amatör liglere daha çok önem verilmesi lazım"

3. Lig'de kriterlerin değerlendirilmesi
3. Lig'de kriterlerin değerlendirilmesi
GİRİŞ 08.01.2015 16:20 GÜNCELLEME 08.01.2015 16:20

Spor Toto 3. Lig 3. Grup takımlarından Sandıklıspor Teknik Direktörü Hasan Tekin, Türk futbolunun daha ileriye gidebilmesi için 3. liglere ve hatta bölgesel amatör liglere daha çok önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fatih Terim'in Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 3. ligin kriterlerine ilişkin yaptığı değerlendirmeye sıcak bakmadığını bildirdi.

TFF'nin 3. lig maçlarının primlerin biraz daha yükseltmesi talebinde bulunan Tekin, şöyle konuştu:

"Türk futbolunun daha ileriye gidebilmesi için 3. liglere ve hatta bölgesel amatör liglere daha çok önem verilmesi lazım. Afyonkarahisar, Burdur, Isparta, Uşak gibi illerde 3. lig yok. Bu iller arasında bir ilçe olarak bu takımı 5 yıl gibi bir süredir götürebiliyorsak, birçok insanın emeği ve özverisiyle gerçekleşiyor. Kalkıp da 'bu takımı 3. ligden 2. lige alalım, borcu olanları bölgesel amatör lige düşürelim' gibi düşüncelere Sandıklıspor olarak sıcak bakmıyoruz."

Sandıklıspor Altyapı Sorumlusu İsmail Bozdemir de 3. ligin kaldırılıp bölgesel amatör lige dönüştürülme fikrine her zaman karşı olduklarını vurguladı.

KAYNAK: AA