Mersin Büyükşehir Belediyesi kötü gidişe "dur" demek istiyor

Başantrenör Orak: "Son dönemlerde aldığımız kötü sonuçları göz önüne aldığımızda, Osmaniye Gençlik maçının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor"

Mersin Büyükşehir Belediyesi kötü gidişe "dur" demek istiyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi kötü gidişe "dur" demek istiyor
GİRİŞ 05.01.2015 15:35 GÜNCELLEME 05.01.2015 15:35

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TBKL) son iki karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu hafta oynayacağı Osmaniye Gençlik'i yenerek, kötü gidişe "dur" demek istiyor.

Başantrenör Olcay Orak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin 9. haftasında Edirnespor karşısında aldıkları 62-57'lik yenilgiyi, "şanssızlık" olarak değerlendirdi.

Geçtiğimiz hafta ise İstanbul Üniversitesi BGD'ye 73-65 mağlup olduklarını hatırlatan Orak, "Ligdeki sıralamamız için çok önemli bir maçtı. Karşılaşmanın kritik anlarında yaptığımız hatalar, bize mağlubiyeti getirdi. İyi oyun oynasanız da maalesef basketbol, bu tür hataları kaldırmıyor" dedi.

Orak, bu hafta Osmaniye Gençlik'i ağırlayacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Son dönemlerde aldığımız kötü sonuçları göz önüne aldığımızda, Osmaniye Gençlik maçının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Bu maçta alacağımız galibiyet, hem kötü gidişatımızı durdurmamız, hem de çıkışa geçmemiz açısından çok önemli. Rakibimiz ligin son sırasında yer alsa da ligin güçlü takımlarından biri. En iyi şekilde hazırlanıp, onları yenmeyi hedefliyoruz. Takımımız bu güce sahip."

Ligde çıktığı 10 karşılaşmadan 5 galibiyet, 5 mağlubiyet alarak 15 puan toplayan Mersin ekibi, 9. sırada yer alıyor.

Mersin temsilciside, 13.9 sayı ortalamasıyla Michelle Snow en skorer oyuncu olarak ön plana çıkarken, asist lideri Natasha Lacy'in 7,77'lik ortalaması bulunuyor.

KAYNAK: AA