TBF'nin Edirne Belediyesi Edirnespor oyuncusuna verdiği ceza

Kulüp Başkanı Boyacıoğlu: "Bu kararla Edirne basketbolunun idam fermanı imzalanmıştır"

TBF'nin Edirne Belediyesi Edirnespor oyuncusuna verdiği ceza
TBF'nin Edirne Belediyesi Edirnespor oyuncusuna verdiği ceza
GİRİŞ 12.12.2014 15:16 GÜNCELLEME 12.12.2014 15:16

Türkiye Kadın Basketbol Liginde mücadele eden Edirne Belediyesi Edirnespor Basketbol Başkanı Murat Boyacıoğlu, oyuncularına verilen cezanın kulübü olumsuz etkileyeceğini savundu.

Boyacıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz hafta Adana'da oynanan Botaş maçında, hakem kararıyla oyuncuları Marissa Jo Coleman'ın Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu'nca 2 maç ve 4 bin lira para cezasına çarptırıldığını belirtti.

Coleman'a, maçın hakemine İngilizce olarak küfür ettiği gerekçesiyle ceza verildiğini ifade eden Boyacıoğlu, şunları kaydetti:

"Maçın sonunda oyuncumuzun maçın hakemine küfür ettiğini rapor eden hakem triosu şimdi de oyuncumuzun 2 maç ceza almasına neden olmuştur. Oyuncumuzun, yaşanan hakem skandalından sonra, maçın o atmosferi içinde hakeme 'lanet olsun' anlamında İngilizce bir deyim sarf ettiği doğrudur ancak ne yazık ki bu deyimin içinde geçen bir kelime hemen küfür olarak algılanmış ve ceza kesilmiştir."

Boyacıoğlu, oyuncularının kullandığı terimin İngilizce argo bir sözcük olduğunu ve genel olarak şiddetli bir şekilde "lanet olsun" anlamında kullanıldığını vurguladı. "Lanet olsun" sözünü küfür olarak algılayıp böylesine ağır bir ceza vermenin ancak yabancı dil yoksunu ülkelerde yaşanabilecek bir olay olduğunu aktaran Boyacıoğlu, şunları kaydetti:

"Bunu rapor edenler ve cezayı verenler bir İngilizce sözlüğe ya da Google'ye başvursalardı, bunun bir küfür olmadığını anlayabilirlerdi. Coleman, ligin kilit maçları olan Hatay BŞB ve Mersin BŞB maçlarında oynayamayacak. Kulübümüz, oyuncusuna borcu olmayan SGK primleri, vergileri zamanında yatırılan ender kulüplerden biridir. Seyircisiyle, taraftarıyla kadın basketbolunun da dolu tribünlere oynanacağını kanıtlayan, basketbolu sevdirmeye gayret eden ender kulüplerden biriyiz. Bu kararla Edirne basketbolunun idam fermanı imzalanmıştır."

KAYNAK: AA