Bir Rüya gerçek oldu! Riva'da tarihi açılış!

Futbolda milli takımlara ev sahipliği yapacak olan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri, törenle hizmete girdi.

GİRİŞ 04.07.2014 15:30 GÜNCELLEME 04.07.2014 17:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yer teslimi 29 Mart 2013'te, temel atma töreni ise 9 Nisan 2013'te gerçekleştirilen Hasan Doğan Milli Takımlar ve Eğitim Tesisleri 450 günde tamamlandı. Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin açılış törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig kulüp başkanları, yöneticileri ve teknik direktörlerinin yanı sıra A Milli Futbol Takımı'nın bazı futbolcuları katıldı.

DEMİRÖREN: "26 YILDIR BİTMEYEN PROJEYİ TAMAMLADIK

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, 14 ay gibi kısa bir sürede Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ni açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bu tesis sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın göz bebeğidir. Her zaman kendisini örnek aldığımız Hasan Doğan adını verdik. Böyle olunca tesisin anlamı daha anlamlı oluyor. Hasan Abi'nin hatırası yaşayacaktır. 26 yıldır bitmeyen projeyi tamamladık. Bu tesisler artık Milli takımımıza ev sahipliği yapacaktır. Bunu bir başlangıç olarak değerlendiriyoruz. Daha nicelerinin sözünü veriyoruz" dedi.

"ARTIK A MİLLİ TAKIM'IN KAMP MASRAFI OLMAYACAK"

Demirören, yeni yapılan tesisler sonrasında artık A Milli Takım'ın kamp masrafı olmayacağını ifade ederek, "Kamp masrafları olarak gözüken 15 milyon dolar kasamızda kalacaktır. Federasyon olarak finansal olarak tarihin en güçlü anlarını yaşıyoruz. Ancak gergin futbol ikliminin oluşturduğu hava futbola yapılan hizmetleri göz ardı ediyor. Türk futbolunun kanayan yarası sporda şiddettir. Türk futbol ailesinden Başbakanın huzurunda kulüp yönetimlerine sağ duyulu açıklamalar yapmalarını bekliyoruz. Başkanlarımız ben değil biz anlayışı ile hareket etmeleri gerekiyor. Sporda yaşanan bu huzursuz ortamı yok etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Sporda şiddetin önlenmesi için çıkan 6222 yasanın yargının hızlı işleyip cesur kararlar alması gerekiyor" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN: SADECE 450 GÜNDE BU BÜYÜK TESİS TAMAMLANDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hasan Doğan Tesisleri'nin açılışında konuşma yaptı;

- Bu tesislerin yer teslimi 29 Mart 2013'e yapılmış, 9 Nisan'da temel atılmıştı. Sadece 450 günde bu büyük tesis tamamlandı.

- Güçlü mekan güçlü insanları doğurur. Genç takımlarımızdan A kadroya kadar bu tesislerde eğitim alabilecek.

- Dünya Kupasında bizim olmamamız bizi olumsuz yönde etkiliyor.

- İstiyoruz ki hiç bir takımın kalitesiz stadı olmasın.

- Tribünlerin dilini biz ne zaman fair play'a uyduracağız. Bu dil bize yakışmıyor, bu milletin değerleri bu değil.

- Tribünlerin dili maalesef bu millete yakışmıyor.

- Türkiye layık olduğu yeri spor alanlarında da gösterecektir.

- Bütün spor yatırımlarımızın neticesini almaya başladık ama ideal oranda değil. 272'den 611 madalyaya ulaştık.

- Türkiye Futbol Federasyonumuzu ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum. Merhum Hasan Doğan kardeşimi rahmetle anıyorum.

Açılışın ardından TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve merhum Hasan Doğan'ın oğlu Selim Doğan, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a günün anısına isminin yazılı olduğu forma hediye etti.

YORUMLAR 2
  • KÖKSAL AYGÜN 9 yıl önce Şikayet Et
    YAKIŞIYOR MU. demirören ve ekibi bu tesislere yakışmıyor.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    ,,150.Yıllık Abdülhamid Han,ın intikamını alma zamanı gelmiştir!! Halifelik kaldığı yerden devam etmeli!. Son Osmanlı Sen,ki Ulu Hakan Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Han,ın Torunu Recep Tayyip Erdoğan,sın! Kırk yıl şu devletlerin birbirine düşmesini bekledim. onlar birbirlerine düştü, şimdi ben tahtta değilim. Bre Hasancan, devletin işi görmezden gelmek değildir. Elbet zulmedenler saptanıp cezasını çekecektir. Kanuni Sultan Süleyman Han. Bizim çocuklarımızın üzerinden bize KELEPÇE TAKILIYORDU! Askeri okullardaki çocuklarda hiç bilmedikleri LAİKLİK ve CUMHURİYETİ gerçek gibi öğreniyordu! Atatürk'ü hiç tanımadıkları halde Atatürkçü oluyorlardı! Burada TESADÜF yoktur! Plan dahilinde işler her şey! İngiliz-Yahudi ortaklığı ve taşeronları bugünkü CHP VE MHPTürkiye'yi Türkler'in yaşadığı bir yer olarak görmüyor! Kullandıkları ANAVATANLARI burası!
    Cevapla