Şampiyon tekvandocu: Başbakan'ı görünce gaza geldim

Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu milli tekvandocu Servet Tazegül, Mersin'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'ndaki ilk maçı öncesi Haber7.com'a konuştu.

Şampiyon tekvandocu: Başbakan'ı görünce gaza geldim
Şampiyon tekvandocu: Başbakan'ı görünce gaza geldim
GİRİŞ 22.06.2013 12:18 GÜNCELLEME 22.06.2013 19:39
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ferhat Esnek ve Mehmet Can Belören'in röportajı

GAZA GELDİK

Oyunlara katılan her sporcu gibi Servet Tazegül de açılış gecesinin muhteşem olduğu belirterek, 'Açılış gecesinde başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Spor Bakanımız Suat Kılıç olmak üzere diğer bakan ve milletvekillerimizi orada görmek ülke olarak bu oyunları ne kadar ciddiye aldığımızı gösterdi. Ben ve arkadaşlarım da başbakanımızı orada görünce gaza geldik. İnşallah tüm müsabakalarda ülkemize altın madalyalar kazandırmak istiyoruz' dedi

TÜM ARKADAŞLAR ŞAŞIRDIK

Milli sporcumuz Servet, adının verildiği bir salonun da içinde olduğu dev tesisler için '18 ay gibi kısa sürede bu tesislerin bittiği öğrenince herkes çok şaşırdı. Çünkü diğer ülkeler ev sahipliklerini yıllar öncesinde duyurur ve ona göre çalışır. Burasının bu kadar kısa süre içinde yapılıp ülkemizin hizmetine sunulması çok sevindirici' dedi.

'Adımın verildiği bir de spor salonu var. Servet Tazegül ismini orada görünce insan duygulanıyor. Benim adım artık orada gençlere örnek ilham verecek. Onlar da başarılı olup böyle büyük tesislere adlarını verdirmek isteyeceklerdir' diyen Tazegül, 10 yıl önce Almanya'dan teklif aldığını ama kabul etmediğini de söyleyerek 'Ben Almanya doğumluyum. Milletimi ve vatanımı seviyorum. Kendimi Alman gibi hissetmedim. Ve Türkiye için terimi akıtıyorum' dedi.

 

HEDEF YİNE ALTIN MADALYA

Başta Fransa ve İtalya gibi ülkelerden güçlü rakiplere karşı mücadele edeceğini söyleyen Tazegül, Fransa, İtalya ve Mısır gibi ülkelerden bu dalda madalya hedefleyen rakipleri olduğunu ancak hedefinin yine altın madalya olduğunu ve bunu da Allah'ın izniyle yapacağını söyledi.

TAKSİM'DEKİ OLAYLAR 2020 OLİMPİYAT KARARLARINI ETKİLEMEZ

Servet Tazegül son olarak, İstanbul'un 2020 adaylığı için de şunları söyledi;

İstanbul'daki olaylar üzücüydü ve ama bunun 2020 Olimpiyatlarının ülkemize verilmemesi yönündeki bir karara etki edeceğini sanmıyorum. Zaten vermeyeceklerse vermezler yani bu olayların dediğim gibi bana göre etkisi olmaz.

Ama olimpiyatları en çok hak eden ülke Türkiye. Olimpiyatın ruhu da kıta insanları birleştirmektir. İstanbul da Asya ve Avrupa'yı birleştiriyor. Umarım İstanbul'a verirler.

Tekvando takımı olarak 8 sporcuyla oyunlarda mücadele edeceğiz. Milletimizin dualarıyla inşallah altın madalyaları kazanacağız.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • yolcu46 10 yıl önce Şikayet Et
    otpolitik. bu arkadaş otpolitik gençlikten değil galiba.. helal olsun! başbakanımız heryerde Allahım esirgesin!
    Cevapla
  • ekrem kehribar 10 yıl önce Şikayet Et
    birde müslüman. hissedin kendinizi nedir bu ırk empozesi herkezin bir ırkı var hırıstiyan bir türk benim kardeşim olamaz.bizede bir faydası dokunmaz.
    Cevapla
  • kazanmakgaranti.tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Helal koçum. Allah yolunuzu açık, yüzünüzü daima ak etsin.
    Cevapla
  • mesuterturk 10 yıl önce Şikayet Et
    kalite önemli. nerede doğduğun önemli değilki kardeş, aslın kaliten önemlidir. bak chp liler Türkiyede doğdu fakat seçimle alamadıkları iktidar için tüm frengistanla Türkiye ye karşı üçkağıt çeviriyorlar.
    Cevapla