Schmeichel: GS ve FB maçlarının önemi büyük

Galatasaray-M. United karşılaşması için İstanbul'a gelen efsane kaleci Peter Schmeichel, NTV Spor'a özel açıklamalarda bulundu. Schmeichel, United tarihinde Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarının çok önemli yer tuttuğunu söyledi.

GİRİŞ 19.11.2012 15:17 GÜNCELLEME 19.11.2012 15:22

Manchester United'ın efsane kalecisi Peter Schmeichel NTV Spor'dan Irmak Kazuk'un sorularını yanıtladı.

"G.Saray ve F.Bahçe maçlarının önemi çok büyük"

Schmeichel, daha önce Manchester United için İstanbul'a geldiğini hatırlatırken, İstanbul'da bulunmaktan çok keyif aldığını söyledi.

"Şampiyonlar Ligi çok büyük bir organizasyon ve her karşılaşma birbirinden zor geçiyor" diyen efsane kaleci, "Manchester, 12 puana ulaştı ve hemen hemen gruptan çıkmayı garantiledi. Grupta iyi bir pozisyonda olsak da İstanbul'da oynamak zor... Gruptaki diğer takımlar da tehlikeli takımlar. 2'şer maç daha yapacağız, gruptaki diğer takımlar için bir şeyler söylemek erken" dedi.

"MUSLERA'YI ZOR BİR GECE BEKLİYOR"

 Galatasaray'ın Old Trafford'da iyi bir oyun ortaya koyduğunu belirten Schmeichel, Sarı-Kırmızılı takımın kalecisi Muslera için de, "Muslera çok iyi bir kaleci ve kendisini beğeniyorum. Biz hangi takımla oynarsak oynayalım, rakip kalede çok pozisyona giriyoruz. Yarın akşam Muslera'yı zor bir gece bekliyor" diye konuştu.

1990'lı yıllarda Türk takımlarıyla oynadıkları maçlarla ilgili ise Schmeichel, "Galatasaray ile oynadığımız 3-3'lük maçın tarihimizde çok önemli bir yeri var. Galatasaray'dan böylesine bir futbol beklemiyorduk. Karşılaşmayı kazandık diye beklerken, Sarı-Kırmızı takım beklenmedik bir geri dönüş yaptı. 3-2 yenik duruma düştük, 3-3'ü yakalamak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Harika bir atmosfer vardı, her şey çok güzeldi. O karşılaşmadan çok büyük dersler çıkardık. Fenerbahçe ile 1996 yılındaki bir karşılaşmamız var, hatırlarsınız... Yenilmezliğimiz sona ermişti o maçta... Galatasaray ve Fenerbahçe karşılaşmaları Manchester United tarihinde çok önemli yer tutuyor" ifadelerini kullandı.

Galatasaray taraftarına de değinen efsane kaleci, "Galatasaray taraftarının oluşturduğu atmosfer büyük baskı yaratıyor. Manchester United bu atmosferlere alışık bir takım, üstesinden geleceğini düşünüyorum. Çarşamba günü Danimarka buradaydı, yarı yarıya doluydu. 1-0 öne geçtiğimizde sessiz bir atmosfer vardı, Türkiye öne geçtiğinde çok farklı bir atmosfer olmuştu. Böylesine bir seyirci karşısında oynamak zor olacak diye düşünüyorum" dedi.

Yarın oynanacak karşılaşmanın bazı oyuncuları için test olacağının altını çizen, Galatasaray'ın da iddiasını sürdürebilmek için tüm performansını ortaya koyacağını belirterek konuşmalarına son verdi...