Mourinho: Kazanmak için geldik

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında yarın Galatasaray ile oynayacakları maçı kazanmak için geldiklerini söyledi.

Mourinho:  Kazanmak için geldik
Mourinho: Kazanmak için geldik
GİRİŞ 08.04.2013 19:51 GÜNCELLEME 08.04.2013 19:51

 Türk Telekom Arena'da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mourinho, ilk maçı 3-0 kazandıklarını hatırlatarak, "Yarınki maçı kesinlikle kazanmak için geldik. 4-0, 5-1 veya penaltılarla kaybedersek bu bizim için çok kötü olur. Bu maçtan önce iyi bir skor elde ettik ama hiç kimse 3-0'ı düşünmüyor, herkes maçı düşünüyor. Kazanmak için oynayacağız. Eğer yarın 2-0 veya 3-1 kaybedersek eve mutlu dönmeyeceğim" dedi.

Bu sabah yaptıkları toplantıda Galatasaray'ın ilk maçtaki taktiği üzerinde durduklarını anlatan Portekizli teknik adam, "Bu sabah yaptığımız toplantıda, ilk maçı 3-0 kazanan bir takımın ikinci maçı aynı skorla kaybedebileceğinin örneklerini verdim. Bu maçta her şeyin olabileceğini ve çok dikkatli hazırlanmamız gerektiğini söyledim. Galatasaray, Madrid'de ilk yarı geride 4 kişiyle oynamıştı. İkinci yarı ise 3'lü savunmaya dönmüştü. Bu tarz oyun şekilleri üzerinde çalıştık. Çünkü yarınki maçta kötü bir sonuçla karşılaşmayı istemiyoruz" diye konuştu.

-"Yarın dolu bir stat ve sıcak bir ortam bekliyoruz"-

Karşılaşmada dolu bir stat beklediğini aktaran Jose Mourinho, 2003 yılında Porto'nun başındayken Denizlispor ile Türkiye'de oynadıkları maçı örnek vererek, şöyle devam etti:

"2003 yılında Porto'dayken Denizlispor maçını 6-1 gibi bir skorla kazanmıştık. İlk maçın ardından Denizli'ye gittiğimizde aynı takımla oynamaya gittiğimiz halde farklı bir ekip bulduk. Taraftarlar tamamen stadı doldurmuştu. Çok sıcak bir ortam vardı ama farklı bir maç oynadık. İtalyan, Portekiz veya İspanyol takımı olması önemli değil, kültürle alakalı bir durum. Yarın dolu bir stat ve sıcak bir ortam bekliyoruz. Taraftarlar ne kadar bize karşı da olsalar futbolcularımın hoşuna gideceğini düşünüyorum. Çünkü böyle atmosferleri seviyoruz."

-"Türkiye'ye gelmeme çok az kalmıştı"-

İlerleyen yıllarda Türkiye'de teknik direktörülük yapmayı düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine Mourinho, "Bunu bilemeyiz. 2003 yılında Türkiye'ye gelmeme çok az kalmıştı fakat kendime başka bir yol çizdim. Bu tarz işler hiçbir zaman belli olmaz. Bir yerde antrenörlük yapmak istersem, bu tutkunun olduğu bir ülke olmalı" dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kimi favori gördüğüyle ilgili soruyu, ünlü teknik direktör şöyle yanıtladı:

"Çeyrek final ilk maçları öncesinde 8 takımın da aynı olduğunu düşünüyordum. Bu maçlardan sonra bazı takımların, diğerlerinden daha üstün olduğunu gördüm. Bunlar Barcelona, Real Madrid, Bayern Münih ve Borussia Dortmund. Bu takımların içinde 4 takım yüzde 25'lik şanslarla şampiyonu belirleyeceklerdir ama Malaga olursa hocası, yönetimi ve taraftarları için çok sevineceğim. Kesinlikle sürpriz olacaktır. Bu arada benim Real Madrid'deki geleceğim de bu maçlara bağlı değildir, buna inanmıyorum."

Portekizli savunma oyuncuları Pepe'nin ligde oynadıkları Levante maçında sakatlandığını dile getiren Mourinho, "Pepe'nin durumunu yarına kadar kontrol edeceğiz. Yerine Raul Albiol da oynayabilir. Takım olarak o bölgede oynayan futbolcularımız yeterli. Bu konuda bir sıkıntı görmüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

-Coentrao: "Yarı finale çıkmak istiyorsak, bu maçı kazanmalıyız"-

Real Madrid'in savunma oyuncusu Fabio Coentrao ise sahalarında oynadıkları ilk maçın zor geçtiğini belirterek, ''Yarı finale çıkmak istiyorsak yarın akşamki karşılaşmayı da kazanmamız gerekiyor'' dedi.

Taraftarların baskı oluşturduğu atmosferlere alışık olduklarını vurgulayan Coentrao, ''Zaten bu tarz statlarda maç yapmaya alışığız. Yarın, sakin olup kendi futbolumuzu oynayacağız ve en iyi sonucu almaya çalışacağız'' ifadesini kullandı.