Bakan Kılıç'tan sporculara madalya uyarısı

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ''İstenen motivasyon sağlandığında, istenen oyun oynandığında çok rahat başarılı olunabiliyor. Stres şeklinde bir savunma mekanizması geliştirmeyi doğru bulmam'' dedi.

Bakan Kılıç'tan sporculara madalya uyarısı
Bakan Kılıç'tan sporculara madalya uyarısı
GİRİŞ 01.08.2012 20:01 GÜNCELLEME 02.08.2012 08:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncularının baştan sona iyi bir oyunla Sırbistan'ı 3-0 yendiğini belirterek, ''İstenen motivasyon sağlandığında, istenen oyun oynandığında çok rahat başarılı olunabiliyor'' dedi.

Earls Court Salonu'nda oynanan ve Türkiye'nin 3-0 galibiyetiyle sona eren mücadelenin ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Kılıç, federasyonu ve milli sporcuları kutladı.

''Filenin Sultanları''nın baştan sona kadar üstün bir oyun ortaya koyduğunu ifade eden Kılıç, ''Sırbistan geçen yılın dünya şampiyonu ve maçı 3-0 kazandık. Demek ki istenen motivasyon sağlandığında, istenen oyun oynandığında çok rahat başarılı olunabiliyor. Federasyonu, terini sahaya akıtan bütün kardeşlerimizi kutluyorum'' diye konuştu.

Bundan sonraki maçlarda da başarının geleceğine inandığını dile getiren Kılıç, milli takımın daha iyisine layık olduğunu kaydetti.

Takım sporlarında daha başarılı olunduğu yönündeki görüşe katılıp katılmadığının sorulması üzerine Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

''Bireysel branşlarda daha sporcularımızın çoğu çıkmadı. Arkadan gelen çocuklarımızdan daha ciddi performanslar bekliyoruz. Dün halterde iki ciddi beklentimiz vardı, iki sporcumuz da maalesef dördüncü oldu. Ama dördüncülük madalya alamamak demek. 3'ten sonrası çok önemli değil. Birer ikişer kiloyla maalesef önemli kayıplar yaşadılar. Hepimiz üzüldük. Elbette ki eksikliklerini görüp ileriye doğru daha sağlam hazırlıklar yapmayı öğrenecekler diye düşünüyorum.''

-''Stres savunmasını doğru bulmam-''

Bakan Suat Kılıç, milli sporcuların stres nedeniyle madalya kazanamadığı yönündeki bir savı doğru bulmadığını söyledi.

Nihayetinde ilk madalyayı bir sporcunun alacağını belirten Kılıç, ''Hangi branşta, hangi sporcu olacağı bilinemez ama ilk madalyayı bir sporcu alacak, ilk zinciri birisi kıracak. Stres şeklinde bir savunma mekanizması geliştirmeyi doğru bulmam'' dedi.

-Yabancı gazetecilere İstanbul 2020'yi anlattı-

Bakan Kılıç, bugün İstanbul'un 2020 Olimpiyatları adaylığıyla ilgili bir toplantıda yabancı gazetecilerle biraraya geldi.

Gazetecilerle sohbet toplantısı gerçekleştirdiklerini ifade eden Kılıç, konuyla ilgili çok sayıda soru sorulduğunu kaydederek, ''Olimpiyat meşalesi ateşinin kaynağının Antalya'daki Olimpos Dağı olduğunu kendileriyle paylaştık. Bir nevi mitolojik bir çıkış noktasından hareketle Olimpos'la olimpiyatı birleştirmek gerektiğini kendileriyle paylaştık'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • oguzhan 11 yıl önce Şikayet Et
    aşırı ilgi ters etki yapiyor. medya ve bakanliğın oyuncularla normalin üstünde fazla ilgilenmeleri, ve kamuoyunda kesin madalya beklentisi oluşması sporcuları stres altında bırakıyor ,bazı sporcular da bunu kaldıramıyor.
    Cevapla
  • Abdullah Genc 11 yıl önce Şikayet Et
    devlet politikası ve milli ruh. olimpiyatlarda en kötü dönemi yaşıyoruz. federasyonlarımız kadar spor bakanlığı da başarısız. bu bir devlet politikası olmalı, milli eğitime kadar uzanmalı, başarısız yönetimler değiştirilmeli. halterde bile madalya alamıyorsak, çok ciddi hatalar var demektir. milli ruhtan yoksun sporcularımıza parantez bile açmaya değmez. bileği incinecek diye korkan insan, londra'ya tatile gitmiş demektir. aktarılan kaynaklara yazık...
    Cevapla