'Yarın İstanbul tarih yazma vizyonunu sunacak'

İstanbul 2020 Adaylık Komitesi, 2020 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları için yarın yapacakları nihai sunum öncesinde son medya bilgilendirme toplantısını yaptı.

'Yarın İstanbul tarih yazma vizyonunu sunacak'
'Yarın İstanbul tarih yazma vizyonunu sunacak'
GİRİŞ 06.09.2013 22:03 GÜNCELLEME 06.09.2013 22:03

'İstanbul 2020: Tarih yazıyor' ana temalı basın toplantısına, İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, İstanbul 2020 Spor Direktörü Alp Berker ve TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan katıldı.

Uluslararası medyanın da yoğun ilgi gösterdiği toplantı öncesinde İstanbul'u tanıtan kısa bir video gösterimi yapıldı.

İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Arat, Türk halkının yüzde 94'ünün İstanbul'un olimpiyat adaylığını desteklediğini belirterek, "Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Yarın, İstanbul tarih yazma vizyonunu sunacak. Çünkü amacımız tarih yazmak. İstanbul 2020, geleceği şekillendirmek için bir şans" dedi.

Arat, yarın yapacakları sunumdan sonra İstanbul'un, adaylar içerisinde en güçlü kent olduğunu herkesin anlayacağını vurgulayarak, "Adaylık sürecinin başından itibaren çok samimiyiz. Yarın son maçı yapacağız. İnanıyorum ki sunumumuzdan çok memnun olacaksınız. Birbirimize vereceğimiz çok şey var. Olimpik hareket, federasyonlarla, spor dallarıyla çok geniş kitlelere ulaşacak" diye konuştu.

İspanyol bir gazetecinin, 'Toplantılarınızda sürekli 'iki kıta' vurgusu yapıyorsunuz. Gerçekten önemli mi?' sorusuna Arat, şu yanıtı verdi:

"İstanbul, binlerce yıldır insanların bir araya geldiği bir kültür potası. Bir kıtada plaj voleybolu izleyip daha sonra diğer kıtada basketbol izleyebilirsiniz. Biz farklı bir kıtadaki Arjantin'e 18 saatte geldik. Ancak İstanbul'da Asya'dan Avrupa'ya 5 dakikada geçebileceksiniz. Bir şehir, bir olimpiyat ancak iki kıta... Çok ilginç olacak."