Harun Erdenay: Hedefimiz yarı final

Milli takım teknik menajeri Harun Erdenay, FIBA 2014 Dünya Kupası'nda grubu ilk ikide bitirip yarı finale kadar çıkmak istediklerini söyledi

Harun Erdenay: Hedefimiz yarı final
Harun Erdenay: Hedefimiz yarı final
GİRİŞ 30.08.2014 14:15 GÜNCELLEME 30.08.2014 14:15

FIBA 2014 Dünya Kupası'nda gruptaki ilk maçını Yeni Zelanda ile oynayacak Türkiye’de Harun Erdenay, Bizkaia Arena'da maç öncesi yaptıkları son antrenmanda açıklamalar yaptı.

Erdenay, takımın hazır durumda ve formda olduğunu söyledi: "Takım gerek fizik, gerek taktik açısından Dünya Kupası oynamaya hazır durumda. Yeni Zelanda, daha önce Türkiye'de oynayan ve çok iyi bir şutör olan Kirk Penney'nin sürüklediği savaşçı bir takım. Hızlı bir ekip. Biz de onlara karşı önlemimizi alarak galibiyetle başlamak istiyoruz. Daha sonra da hedefimiz olan ilk iki sırayı alıp bu avantajla daha sonrası için uğraşacağız."

Harun Erdenay, mevcut takımla yarı finali hedeflediklerini ve bunun iyi bir başarı sayılacağını belirtti: "Daha öncekilerden farklı yapıda bir milli takımımız var. Biz gruptan ilk iki sırada çıkıp, ilk sekizi geçip sonra da yarı finale çıkabilirsek, bu takımla iyi bir başarı sağlamış
oluruz."

30 Ağustos'ta Yeni Zelanda maçıyla turnuvaya başlaşayacak Türkiye, hazırlık döneminde iyi bir görüntü çizmedi. Dokuz maç oynayan Ay Yıldızlılar, bu karşılaşmaların sadece ikisini kazanabildi.

C grubunda mücadele edecek Türkiye'nin rakipleri ABD, Yeni Zelanda, Ukrayna, Finlandiya ve Dominik Cumhuriyeti.

KAYNAK: AL JAZEERA