Fatih Terim'den olay sözler!

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim basın toplantısında, yıldız isimleri içine sinerek almadığını açıkladı.

GİRİŞ 12.11.2016 22:51 GÜNCELLEME 12.11.2016 23:46
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takımımızın Kosova'yı 2-0 mağlup ettiği mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu.

MAÇ YORUMU

Kosova takımının kolay bir takım olmadığı, dikkat edilmesi gereken bir takım dedim. Her geçen gün gelişen bir Kosova izliyoruz. 

Herşeye açık olan bir gruptayız, berabere kalsak çok önemli bir yara alırdık.

Oyunu yönlendiren istediği gibi birçok varyasyon deneyen bir takım vardı. Zaman zaman çok da hoş hareketler oldu. İkinci yarının başında erken golün gelmesi de bizi rahatlattı.

''KADROYA ALMAM, GÖNLÜMÜ ALMAK DEMEK DEĞİL...''

''Ben halen aynı noktadayım. Bu tartışmalara yol açan olayları yok saymam mümkün değil. Kadroya almak demek, gönlümü almak demek değil. Milli menfaat bunu gerektirdiği için, artı, açıklayacağım kadroda o gün için önemli bir telefon aldım... Daha önce değil, açıklayacağım gün birkaç saat önce bir telefon aldım. Görüşmeler, Arda'nın araması ile görüşmeye itti. Emre'den, vasıtasıyla... Birçok aracı okuyorum. Arayı o bulmuş, şu bulmuş, öteki girmiş, bu çıkmış, en son ailem var. Emre'nin söyledikleri ve Arda'nın söyledikleri almam için bana kafi geldi ve ondan sonra hep beraber kadroyu açıkladım. Emre'yle önce konuşmam ve sonra Arda ile konuşmamdan sonra bu kararı verdim. Bu karar içime sinerek verdiğim karar olmadı.''

'AÇIKÇASI İÇİME HİÇ SİNMEDİ'

Kadroya almak demek, gönlüme almak demek değil. Kadroyu açıklayacağım gün önemli bir telefon geldi. Emre'nin ve Arda'nın söyledikleri kadroya almam için kafi geldi. Açıkçası içime sinerek verdiğim bir karar olmadı.

Benim yanımda ceketinin düğmesini açamayanlar bakıyorum da babayiğit olmuşlar!
Ben eski stilime döneceğim galiba, öyle görünüyor!

İSTİFA İDDİALARI

Basın mensuplarının, 'Maçtan sonra istifa etmeniz bekleniyordu' sorusuna Terim, “Benim haberim yok, çünkü tamamen kendimi kapattım, dünkü toplantıdan sonra. Telefonum açık değil. Benim ekibimden de gelip kimse, 'dünkü toplantıda böyle bir şey imam ettim mi?' diye sormadı. Peki söyledim mi? Hayır. Zaten problem o, spor kamuoyu ile genel kamuoyu aynı değil. Onun için esasında bu oyunun, bütün parçalarının sonucu bu istek üzerineydi. Ama olmadı. Ben öyle bir şey hiç düşünmedim. Başka türlü sonuç da olsa. Buradayım daha yapacak çok işimiz var. Bunun kararını verecek olan TFF Başkanı ve yönetimidir. Herkes kendi kendine, ayrıca bir şey olursa direkt söylerim. Bazılarının dileği böyle olduğu için tabii elektronik ortam ve sosyal hayat, bu tip spekülasyonlara çok müsait. Onun için dediğim gibi ben ne ima ettim, ne söyledim. Her maçtan önce kadroya aldığım problem, almadığım problem. Kadroya çağırdım olmadı, kadroya çağırmadım olmadı. Allah kimseyi bizim gibi böyle maçlara çıkarmasın, kolay bir şey değil” şeklinde yanıt verdi.

VOLKAN DEMİREL'E CEVAP!

Fenerbahçeli file bekçisi Volkan Demirel 'Bizim lobimiz yok ki milli takıma çağrılalım' demişti. Terim bu konuyla ilgili; "Volkan Demirel'i milli takıma ilk çağıran benimdir. 2005'ten 2013'e kadar kaleyi ona teslim ettim. İyi maçtan da kötü maçtan da sonra kaleyi ona teslim etmişimdir. EURO2008'de atıldığında da bırakmadım. Lobisi mi vardı Volkan'ın. Arada lobilerde karşılaşıyoruz doğrudur. Ne zaman kadroya aldıysam birinci kaleci olmuştur. Ben bu açıklamasını milli takımda olma isteğine veriyorum. O da biliyor ki biz adaletten şaşmayız. Onun burada olma isteğine ithafen bu sözlerinnden mutluluk duydum. Yalçın da tweet atmıştı bakın bugün kadroya girdi. Volkan da bizimle beraber olabilir Yalçın gibi. Bizim adaletimiz şaşmaz Allahın izniyle." sözlerini kullandı.

YORUMLAR 76
  • ismail 7 yıl önce Şikayet Et
    görevi iade etsen çok iyi olacak sayın terim yeter bu egoların içime sinmedi sıskıştın değilmi ipi boynuma geçirecekler diye.korkma şereflice bırak git artık
    Cevapla
  • Birgün gelir... 7 yıl önce Şikayet Et
    Bumu adaletten bahseden. Birinci ligde o kadar iyi kaleciler dururken gidib Adana demir spordan kaleci alan sonrada tavan prim parası veren. Kaleci sıkıntısı varken gidip takımların yedek ve 3. kalecilerini kadroya alıp Onur'un tam formunda olduğu zaman bile kadroya almayan. Gökdeniz rusyada tarih yazarken onu bile kadroya çağırmayan. Bir ara kadroyu değiştirmiş başka oyuncular almıştı ve o oyunculardan Trabzonspor kadrosuna katmıştı diye onlarıda daha kadroya çağırmayan. Adamda karadeniz fobisi var. 98 de avrupa şampiyonasına gittiğimiz sene vedat diye futbolcu almıştı ve ilk 11 de oynatmıştı. Neden? Çünkü vedat ve kendiside turnuvadan sonra galatasaraya gidecekleri için.
    Cevapla
  • Kurt Bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Herkes kendine yakışanı yapar
    Cevapla
  • Karaalioglu 7 yıl önce Şikayet Et
    hala yok icime sinmedi yok soyle olmadi. ne bicim adamsin sen yahu. ego tavan yapmis. terbiyesiz. defol git dus yakamizdan
    Cevapla
  • Ruhi 7 yıl önce Şikayet Et
    Yorumcular Bilgisayarda Manager 2016 oynuyor sanki. Varsa Terimden başka bu işi yapacak gelsin kardeşim kimse engel olmuyor Gelenler bırakıp bırakıp gittiler. Gitmelerinin en büyük sebebi bu futboldan anlamayan ego su tavan yapmış futbolculara söz geçirememek. Türkiye de futbolcudan önce yönetici yetişmeli ve bu yöneticiler adam gibi adamlarla yetiştirilmeli. Dış dünya Futbola Endüstri gözü ile bakarken Türkiye de kumar gibi bakılıyor. O yüzden Terim olabileceklerin en iyisi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle