Terim: İngiltere kadar ciddi maç

A Milli Takım’ın Euro 2016 öncesi Karadağ ile oynayacağı özel maç öncesi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim açıklamalarda bulundu.

Terim: İngiltere kadar ciddi maç
Terim: İngiltere kadar ciddi maç
GİRİŞ 28.05.2016 19:20 GÜNCELLEME 28.05.2016 19:20

A Milli Takım’ın Euro 2016 öncesi Karadağ ile oynayacağı özel maç için Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "Karadağ da en az İngiltere kadar ciddi bir maç" dedi.

A Milli Takım’ın Euro 2016 Avrupa Şampiyonası Grup müsabakaları maçları öncesinde hazırlık karşılaşmaları devam ediyor. Pazar günü Antalya Arena Stadyumu’nda ay-yıldızlılar tarihinde ilk defa Karadağ ile karşı karşıya gelecek. Takım Antalya’nın Belek bölgesinde çalışmalarını sürdürürken Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Barselona’da forma giyen milli futbolcu Arda Turan basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Karadağ maçının İngiltere maçı kadar ciddi olduğunu belirterek, "Sezon çok şükür bitti. Bizde biraz geç bitti ama bitti. 14-15 ile bitirmeyi çok istedik ancak kimseyi rahatsız etmemek için böyle bir tarih belirlendi ve küçük de olsa bir sıkıntıyı göğüsledik. Sezonun sonundaki bu hesaplamada muhakkak bazı oyuncuların yorgunluğu ve sakatlığı bizim için önemli bir sorun olarak görünüyor. Oyuncularımızda bir özgüven var. Karadağ da en az İngiltere kadar ciddi bir maç. Şu anda sistem adına taktik adına her hangi bir sıkıntımız yok. Bütün kafile tam manasıyla 2016 Fransa provasını yapıyor" dedi.

"ARDA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Oyuncular hakkında da bilgiler veren Terim, "Gökhan Gönül’ün ve Serdar'ın bir sıkıntısı var. Mehmet topal ve Arda’nın bir şeyi yok çok şükür. Arda bizim için çok önemli bir oyuncu. Sadece kaptan değil bizim için çok şey ifade eden birisi. Basının da Ardaya sahip çıkması gerek. Türk’ün Türk’ten başta dostu yoktur. Bu çocuk hakkında yazılanları görmek beni üzüyor" şeklinde konuştu.

"BU FESTİVALİN İÇİNDE BİZ DE VARIZ"
"İngiltere maçından sonra çıta yükseldi" diyen Terim, "24 ülke var birisi de Türkiye. Bu festivalin içinde biz de varız. Paris’ten başlayarak diğer şehirlerde olacağız. Dünyadaki tüm Türklerle 'bu bizim takımımız' diyeceğimiz bir ortam olacak. Orda olmanın büyük bir zafer olduğunu kabul ederim" ifadelerini kullandı.

"BAŞARI İÇİN 3 GÜNDE BİR MAÇ OYNANMALIDIR"
En az maç oynayanların kendileri olduğunu aktaran Terim, "Her şey planlı ve programlı. 34 hafta lig maçı oynadık. 10 hazırlık diyelim, 10 kupa dersen, 100 maç oynayan rakiplerimiz var. Ama oyuncuların böyle bir sebebe sarılmaması gerek. Her 3 güne bir maç oynamaya hazır olacaktır bizim oyuncularımız. Başarı istiyorsanız 3 günde bir maç oynanmalıdır. Sezon içerisinde en az maç oynayan sayıya biz sahibiz. Oynamakla bir şey olmaz ama bu sayının yükselmesi lazım. Topla haşır neşir olmak sizi sakatlıktan uzaklaştırır. Ciddi sakatlığımız Serdar Aziz. Bugün veya yarın. Ben geldiğim gün gönderdim ama o 'Gitmem' dedi. Maalesef minimum 3 hafta süre verdi doktorlar bana. Denemek istediğini söyledi ben de kabul ettim. Bana bir sürpriz yaparsa çok iyi olur. Gökhan Gönül’ün kalça ve dizinde küçük bir şey çıktı. Onu tedavi ediyoruz. Önceden konulmayacak ama ümit ederim Gökhan 2008 gibi bunu da kaçırmaz" dedi.

"SON 10 DAKİKAYI İNGİLTERE'YE KABUS HALİNE GETİRDİK"
Basın mensuplarının İngiltere maçında soyunma odasında nelerin konuşulduğunu sorması üzerine Terim, "İngiltere maçında çok üzüldüm. 2. dakikada gol yenince milletin aklından geçenleri biliyordum. Bunun altından kalkan bir takım İngiltere’ye kafa tutan bir takım. Son 10 dakikayı İngiltere'ye kabus hakine getirip hakeme takılmayan bir takım. Baktığımızda müthiş bir reaksiyon gösteren beraberliğe ve galibiyete çaba sarf eden bir takım gördük. Seyreden halkımız helal olsun oynadılar ama kaybettiler desin dedik. Bu öyle bir maçtı. Bu seviye başka bir seviyeydi. Bu maçı kaybettiniz ama hepinizi tebrik ediyorum dedim. Oyundan memnundum" dedi.

"OYUNCULARA ŞANS VERECEĞİM"
Tüm oyunculara şans vermek istediğini dile getiren Terim, "Bazı oyunculara şans vereceğim. Herkes şansını alabilirse. Oynamış oynamamış bütün oyuncularımızı biz ezbere biliyoruz. Pazartesi ya da salı önce arkadaşlarımla sonra da yalnız geçireceğim birkaç saate ihtiyacımız var. Gönül ister ki hep beraber gidelim ama bu iş böyle. Sinan Gümüş ve onun gibi oyuncularımız da var bizimle beraber devam edecek. Keşke burada Ümit Milli'den birkaç oyuncumuz da olabilseydi" şeklinde konuştu" açıklamasında bulundu.